Politika

Forum žena SD dobio potredsjednice i sekretarku

“Na ovaj način, zaokruživanjem rukovodstva, napravljen je još jedan korak ka ostvarivanju većeg uticaja žena na unutarpartijsku politiku, ali i korak ka jačem zalaganju za uključenost žena u javnom životu i promjenu položaja žena u crnogorskom društvu”, saopšteno je iz Foruma žena SD-a.

Predsjednica Foruma žena SD-a Radojka Koprivica je istakla zadovoljstvo zbog izbora rukovodstva kao jednog od osnovnih preduslova za organizovanjem aktivnosti kojima će se sprovoditit Program partije, u dijelu koji se odnosi na žene, a koji je dominantno vezan za razvoj ženskog preduzetništva.

Izborom rukovodstva, Forum žena će se i formalno uključiti u kampanju za parlamentarne izbore, ali i otpočeti aktivnosti na pripremi Kongresa Foruma žena SD Crne Gore koji će se održati na jesen.

Sjednici je prisustvovao i predsjednik SD-a Ivan Brajović koji je naglasio da su Socijaldemokrate na svim nivoima organizovanja, za veoma kratak period, uspjele da uspostave jaku strukturu, koju čine prepoznatljivi, odgovorni i sposobni ljudi iz svih gradova, a takvi su i u Forumu žena. Osim toga, prednost Foruma žena i SD-a kao partije je ravnomjerna zastupljenost, što se ogleda kroz izbor potpredsjednica iz sve tri regije.

Osim Brajovića, sastanku su prisustvovale i Marija Blagojević-članica Predsjedništva i Irma Nišić- međunarodna sekretarka SD-a.

Send this to a friend