Politika

FOTO: Berane: Otvorena osma Crnogorska ljetnja škola za mlade diplomate “Gavro Vuković”

Škola se održavati do 11. jula, među polaznicima je preko 40 mladih diplomata iz 32 zemlje, a predavači će biti istaknuti praktičari i teoretičari međunarodne politike.

Državni sekretar za politička pitanja u Ministartsvu vanjskih poslova i veriopskih integracija Vladimir Radulović kazao je na otvaranju da je diplomatija najjači mehanizam za prevazilaženje izazova sa kojima se svakodnevno srijećemo, te da je za efikasnu službu ali i svakog, a posebno mladog diplomatu, od ključnog značaja da kontinuirano radi na unaprjeđenju svojih znanja, vještina i iskustva.

„Svi izazovi i rizici s kojima se suočavamo i danas, moraju se rješavati spregom svježe perspektive, sveobuhvatnog pristupa, novih metoda i međunarodnih političkia alata, hrabrosti i vizije. U ostvarenju tih ciljeva, moderna, učinkovita, kreativna i slobodna diplomatija igra veoma važnu ulogu,“ smatra on. 

Kako je kazala šefica Sektora za demokratsko upravljanje i Sektora za ekonomiju i životnu sredinu u Kancelariji UNDP u Crnoj Gori Sanja Bojanić ljetnja škola je postala tradicionalan i svjetski priznat događaj, koji se održava već osmu godinu zaredom, istakavši da je posebno značajno što je tema ovogodišnje ljetnje škole posvećena globalnim izazovima bezbjednosti, a program će obuhvatiti i niz konkretnih dijaloga o procesu međunarodnog pregovaranja.

 

 

Send this to a friend