Politika

FOTO: Dan opštine Kolašin proslavljen uz kordon policije, Vuksanović dočekana povicima “sotono”

Kao što je ranije najavljeno iz štrajkačkog odbora, štrajk koji traje već 70 dana, danas je preseljen ispred centra za kulturu gdje se održavala sjednica lokalnog parlementa.

Čelnike lokalne uprave štrajkači su nazvali “sotonama”, dok je Vuksanovićka propraćena riječima “pozdravljamo zor deliju koja nas je na muke stavila od početka njene vladavine što se ne pamti u istoriji ovog grada”.

Bez obzira na veoma zategnutu situaciju, radnici su ipak ostali pribrani, te nije došlo do incidenta.

Prema riječima predsjednika štrajkačkog odbora Dragoljuba Mija Bukilića, aktuelna vlast nema čime da se pohvali, pa su zbog toga, kako ističe, zakazali radnu, umjesto svečane sjednice, jer nijesu imali obraza. 

“Nijesu se imali čime pohvaliti. Evo skoro godina kako su došli na vlast, a ništa uradili nijesu za prvo grad Kolašin, a pa ni za nas radnike. Duguju 20 plata Centru za kulturu i 16 plata lokalnoj upravi i službi zaštite i spasavanja. Zadnju platu smo primili 27. oktobra prošle godine. Od 1. septembra ćemo početi da dovodimo svoje porodice, ali od 7. septembra svi ćemo stupiti u štrajk glađu. U istoriji Kolašina se nije dogodilo da se Dan opštine proslavlja sa kordonima policije. Nije Kolašin zaslužio da se ovako radi. Trebalo je da održe svečanu sjednicu. Treba da se stide jer im niko od gostiju nije došao, ni predsjednik države“, kazao je Bukilić novinarima.

Bez obzira na neprijatnu situaciju ispred javne ustanove, odbornici i izvršna vlast su održali radnu sjednicu tokom koje je predsjednica Željka Vuksanović odbornicima iznijela detalje po pitanju realizacije kreditnog zaduženja u iznosu od sedam miliona eura koji bi finansijski oporavio opštinu, a samim tim bi se stekli i uslovi za isplatu zaostalih zarada.

“Mogu da saopštim, što već i jesam, a to je da samo dužni, opština Kolašin i građani Kolašina deset miliona eura. Sada taj dug može biti promijenjen ali samo u smislu da od kad je ova izvršna vlast na funkciji, nije dat nalog ni za potrošnju ni jednog jedinog eura. Naš račun je blokiran i sve što dolazi na taj račun skida se i ide na naplatu duga“, kazala je Vuksanovićeva.

 

Send this to a friend