Politika

FOTO i VIDEO: DF dolazi u Skupštinu: “Čast i bruka žive dovijeka!”

Razlog je revolt zbog izglasavanja vlade izbornog povjerenja o čemu će Skupština raspravljati naredna tri dana. DF poručuje da je to “velika izdaja, a čast i bruka žive dovijeka”. Ukoliko dio opozicije uđe u Vladu Mila Đukanovića, sa skupa poručuju da će se suočiti sa demonstracijama kakve ova država ne pamti.

Dio opozicije oteo je glasove DF-a, kažu organizatori. One koje smatraju izdajnicima prozvali su imenom i prezimenom.

“To su Miodrag Lekić, Goran Danilović, Zoran Miljanić, Radovan Asanović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Darko Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja. Vidjećemo šta se biti sa SNP-om”, poručio je Milutin Đukanović.

Na pomen Aleksandra Damjanovića koji je odbio da uđe u vladu, okupljeni su aplaudirali.

“Zajedno sa narodom raskrinkaćemo jednu od najnovijih prevara u istoriji Crne Gore koja se graniči sa državnim udarom”, rekao je Đukanović.

Branko Radulović kaže da nije imao težeg momenta u životu od onoga, kada je prije nekoliko dana, prisustvovao sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine. Parlament je nazvao sajovskom zgradurinom i buvljom pijacom.

“Znam da ću tamo ući i sjutra, ali na megdan, nikako drugačije”, poručio je Radulović.

“Kad se bude glasalo, bićemo ovdje da im ne damo Crnu Goru”, kazao je on.

Demonstranti su zapalili nekoliko baklji, a, najčešće su uzvikivali “Milo, lopove” i “Milo, miči se”.

DF je na skupu prikazao promotivni film o protestima koje su organizovali od 27. septembra do danas. Nastavak demonstracija najavili su nakon izglasavanja nove vlade.

Send this to a friend