Politika

FOTO: Lukšić u Bugarskoj: Posvetiti se jačanju privredne saradnje

Lukšić se susreo sa ministrom vanjskih poslova Bugarske Danijelom Mitovim i predsjednicom Narodnog Sobranja Ceckom Cičevom. 

On je na kontinuiranu podršku Bugarske procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore i naglasio da će ona, i u narednim fazama integracionog procesa, biti od izuzetnog značaja.

Kako je poručio Mitov, na podršku Bugarske može se i dalje računati, ne samo sa političkog aspekta, već i u formi prenosa znanja i iskustva, kao i ekspertske pomoći, a Cičeva je pozdravila rezultate Crne Gore na međunarodnom planu, posebno se osvrnuvši na rezultat decembarskog ministarskog samita NATO-a, kada je Crna Gora dobila poziv za članstvo. 

Takođe, Lukšić je prisustvovao promociji knjige “Odnosi Crne Gore i Bugarske u periodu od 1878. do 1913.” koja je rezultat saradnje državnih arhiva Crne Gore i Bugarske. Promocijom knjige na simboličan način je obilježeno 120 godina od prvog uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države, kao i deset godina od njihovog obnavljanja 2006. godine, kada je Crna Gora obnovila svoju državnost. 

 

Send this to a friend