Politika

FOTO: Šesti dan protesta: DF ponavlja iste zahtjeve, Radulović se odrekao imuniteta

Potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović kaže da nije istina da je ovo šovinistički skup.

“Mi volimo sve narode, ali mrzimo lopove i podlizice. Šesti dan na betonu pokazujemo da smo uporni. Proklet bio ko odstupio odavde. Ako pokušaš Đukanoviću, čućeš i osjetićeš gromove. Ja noćas ukidam svoj imunitet i biću prvi koji ću sa svojim drugarima da se borim za slobodu. Obraćam ti se Ranko- ili dođi među narod ili ostani u skute Mila Đukanovića. Konjeviću, pokušaš li da pomjeriš binu kukala ti majka”, poručio je Radulović.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je večeras da nikad nijesu bili ovako istrajni.

“To je znak da ćemo da uspijemo! Tačno je da je ovdje svaku noć sve više i više Podgoričana. Ovdje je čitava Crna Gora. Tu su mladost i studenti i njihovi profesori. Laže UCG da ih nema. Sa nama su radnici uništenih preduzeća. Sa nama će biti zaposleni koji ne dozvoljavaju da ih više pljačka vlada Đukanovića. Ovdje su i Srbi i Crnogorci, Muslimani, Bošnjaci, Albanci”, kazao je Bulatović.

Ovo su, ističe on, građanski protesti.

“Pjesme i različite zastave su stopljene u jednu misao, a to je slobodna Crna Gora, a nje nema bez slobodnih izbora i prelazne vlade. Da se režimu vratiti prije šest dana, oni bi ih zabranili. Mislili su da nas nema dovoljno, ali nas je sve više kako bi ostvarili naše ciljeve Sad ne znaju šta da rade”, uvjeren je Bulatović.

On se osvrnuo i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da protesti dnevno koštaju državu 40.000 eura, ali i da se po pitanju organizacije protesta mora poštovati zakon.

“To je skromnija večera za trenutne gospodare Crne Gore. Ovim policajcima treba redovno da isplaćuju dnevnice i da ih ne kradu. Ali nijedan ne treba da bude tu. Nama treba pad Vlade, a ne zgrada Skupštine. Za organizatore skupa postoji samo MUP. Oni mogu samo da pokušaju da zabrane ove proteste, a odgovornost za to pripada Konjevicu i Krivokapiću. Može samo da pokuša da ih zabrani jer su ovo mirni, građanski, demokratski protesti. Nema šanse da probaju da svedu ovaj narod na komunalnu policiju”, istakao je Bulatović.

Poručuje da sa protestima nastavljaju i narednih dana.

“Prvo prozvani koji treba da odgovori na sve ovo nije Vlada, zato Milo Đukanoviću podnesi ostavku jer tome se zadovoljavaju naši zahtjevi. Ako to ne uradiš, kriješ se iza frakcija vlada”, kazao je Bulatović.

On je poslao poruku i SDP-u.

“Kada donesu odluku da napuste Vladu, Vlada Mila Đukanovića je delegitimisana i to je šansa za prelaznu Vladu i neka Krivokapic sad dobro razmisli što će uraditi. Očekujemo već sjutra da opozicija napusti parlament i pridruži nam se. Sinoć smo šetnjom stavili pečat na našu pobjedu”, kazao je Bulatović.

Podsjećamo, sinoć su organizatori najavili da od ponedjeljka širom crnogorskih gradova, a u kojima je DPS na vlasti, kreću protestne šetnje.

Za razliku od prve četiri večeri kada su protestovali ispred Skupštine, sinoć su demonstranti prošetali do Trga republike. Zbog nepoštovanja odluke o prostoru na kojem im je dozvoljeno okupljanje policija će im napisati prijavu.

Send this to a friend