Politika

GO PzP-a pozvao antirežimske partije da se okupe oko DF-a

Kako je saopšteno nakon sjednice GO, predstavnici PzP-a u Predsjedništvu DF-a informisali su članove najvećeg stranačkog organa o poslednjim dešavanjima u tom savezu i o implementaciji Manifesta političkog djelovanja PzP u uslovima političke krize, koji je GO usvojio u oktobru, prenosi agencija MINA.

GO je, kako se navodi, jednoglasno usvojio zaključke, u kojima je snažno podržano postupanje stranačkog rukovodstva tokom minulih dešavanja. 

Zaključcima se “jednoglasno i snažno podržava DF da nastavi sa ostvarivanjem njegovih istorijskih misija – crnogorsko-srpskog pomirenja i objedinjavanja svih istinskih antirežimskih snaga, bez obzira na vjeru i naciju, na poslu smjene kriminalnog režima i na poslu formiranja odgovorne i stručne alternative aktuelnoj vlasti”.

“GO PZP je pozvao sve antirežimske partije, činioce civilnog drušva i građane, da se okupe oko DF, kao najznačijnijeg opozicionog činioca, kako bi pomogli da se stvore preduslovi za ostvarenje pomenutih istorijskih ciljeva”, kaže se u saopštenju. 

GO je, kako se navodi, jednoglasno usvojio ocjenu da je eskalacija političke, ekonomske, institucionalne i moralne krize, koja je nastupila u periodu nakon usvajanja Manifesta PzP-a, dodatno potvrdila političku viziju i neupitnost metoda djelovanja u uslovima krize, koje je GO PzP predlagao svojim partnerima prije više od pet mjeseci. 

“U zaključcima se sa žaljenjem se konstatuje da su, umjesto okupljanja svih demokratskih i antirežimskih činilaca oko DF-a, kako bi se obezbijedili prvi fer i demokratski izbori koji bi neupitno doveli do smjene kriminogenog režima, određeni centri vaninstitucionalne moći pokrenuli proces borbe za prevlast unutar opozicione scene”, kaže se u saopštenju. 

Konstatovano je da je “ta dobro poznata lobistička grupa, u cilju ostvarenja i zaštite sopstvenih poslovnih interesa, još jednom inicirala prekompoziciju opozicione scene, od čega je profitirao samo aktuelni režim, i koja je dovela do slabljenja političke alternative«.

GO je jednoglasno konstatovao da je, uprkos snažnoj kampanji koja je u medijima i na terenu mjesecima vođena protiv DF-a, taj koalicioni savez pokazao utemeljenost svoje političke misije, svoju dokazanu snagu, kao i čvrstinu povjerenja i podrške koju uživa među građanima Crne Gore.

“GO je zadužio svoje predstavnike u Predsjedništvu DF da iniciraju terensku i medijsku kampanju po Crnoj Gori, s ciljem jačanja ideje DF i snaženja jedinstva i infratsrukture u pripremi vaninstitucioanlnih metoda djelovanja i protesta, koji bi se stvorili uslove za formiranje prelazne Vlade koja bi pripremila prve fer i slobodne izbore”, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Spasioci
Gost
Spasioci

Okupite se oko naseg ostatka
Okupite se oko naseg ostatka od DF-a inace ne prodjosmo cenzus 😀 Kukaju Medojevic, Mandic i Bulatovic, ne izlazi im se iz parlamenta

Send this to a friend