Politika

Husović: Neravnomjeran razvoj regiona je opstrukcija puta ka EU

“Što se tiče ispunjavanja obaveza iz koalicionog sporazuma sa DPS-om, možemo biti relativno zadovoljni. Dinamika realizacije pojedinih odredaba koalicionog sporazuma bila je uslovljena objektivnim faktorima i okolnostima, tako da očekujemo punu realizaciju svega dogovorenog u toku ove godine”, rekao je Husović. 

Kao potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, Husović je rekao da Crna Gora sa ovakvim unutrašnjim razlikama u razvijenosti ne može pristupiti EU.

“Sjeverni region je najbogatiji resursima, dok sa druge strane svi pokazatelji govore da većina stanovništva u ovom regionu živi na granici siromaštva. Dugi niz godina u Crnoj Gori se nije vodilo računa o ravnomjernom i ravnopravnom razvoju. Rezultat toga su velike disproporcije u razvoju sjevernog regiona u odnosu na centralni i južni”, istakao je on.

Da bi se smanjio jaz koji postoji između ta dva dijela Crne Gore, Husović smatra da treba stvarati ambijent na sjeveru za privlačenje investicija kroz razne podsticajne mjere kako sa državnog tako i sa lokalnog nivoa.

“U narednom periodu nastaviće se realizacija programa podrške razvoju malih i srednjih preduzeća. Treba raditi na podsticanju povećanjaproizvodnih kapaciteta, očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta u podržanim preduzećima”, naglasio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hep.C
Gost
Hep.C

Ovaj je prezadovoljan sam sasobom!
Ovaj je prezadovoljan sam sasobom!

irvas
Gost
irvas

Husovicu, prazna prica. Dok
Husovicu, prazna prica. Dok ti sa mijesta podpresjednika govoris o podsticajnim mijerama, narod sa sijevera sa iseljava. I dobro bi bilo da skines koje kilo.

nesvrstani
Gost
nesvrstani

Unistili ste i opljackali
Unistili ste i opljackali privredne kapacitete koje nam je Tito izgradio i ostavio pa se sad sprdate sa sirotinjom koja zbog gladi napusta svoja ognjista.Da imas obraza barem bi cutao i uzivao u tome sto ti Milas na kasicicu daje. Da mi je znati sta im je prece od golog prezivljanja sirotinje!

Send this to a friend