Politika

Igor Pavićević jedini kandidat za člana Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu

On je završio ekonomski fakultet, generalni je sekretar Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, a predložen je od nevladine organizacije Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore.

Podsjećamo da je 15. jula objavljena lista kandidata za ostale četiri od pet oblasti Partnerstva za otvorenu upravu, i to: poboljšanje javnih usluga, efikasnije upravljanje javnim resursima, uspostavljanje sigurnijih zajednica i povećanje odgovornosti kompanija, dok za područje povećanje javnog integriteta, tada nije bilo predloženih kandidata, pa je za ovu oblast postupak predlaganja ponovljen.

Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu usvojio je na II sjednici, održanoj danas Poslovnik o radu kojim je predviđeno povećanje transparentnosti rada Operativnog tima.

“Novim Poslovnikom o radu Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu predviđeno je, među ostalim, da pojedine tačke dnevnog reda svake sjednice Operativnog tima budu otvorene za javnost kao i da da otvoreno za javnost bude razmatranje i usvajanje kvartalnih izvještaja o sprovođenju mjera i aktivnosti Akcionog plana. Takođe je Poslovnikom propisano objavljivanje zapisnika sa sjednica Operativnog tima i dijela komunikacije članova Operativnog tima elektronskom poštom koje pojedini član Operativnog tima, inicijator diskusije, bude smatrao interesantnom za objavljivanje”, saopšteno je iz Vlade.

Sljedeća sjednica Operativnog tima zakazana je za 31. avgust.

 

Send this to a friend