Politika

Istorijske i bratske veze Crne Gore i Rusije neprocjenjiv zalog

Milan Knežević se zahvalio Nariškinu na nedavno usvojenoj Rezoluciji koju su jednoglasno podržali svih 422 deputata državne Dume, a odnosi se i na društveno političku sitaciju u Crnoj Gori i neophodnost održavanja referenduma o eventualnom članstvu naše države u NATO.

“Lider DNP- a je govoreći o Balkanskom savezu vojno neutralnih država posebno naglasio ulogu Rusije u mogućoj realizaciji te inicijative, koja je u prethodnom periodu naišla na podršku političkih struktura u regionu kao osnovna pretpostavka mira i stabilnosti na Balkanu”, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik NSD-a Strahinja Bulajić govoreći o dubokim istorijsko – državnim vezama Crne Gore i  Rusije, posebno je apostrofirao anticrnogorski čin Đukanovićevog režima koji je uveo sankcije Rusiji.

“Govoreći o ugroženosti pravoslavlja u Crnoj Gori, Strahinja Bulajić je potencirao opasnost državno proklamovanog projekta o tzv. izlasku iz istočno pravoslavnog civilizacijskog kruga koji podrazumijeva prekid sa duhovno istorijskim kontinuitetom Crne Gore, a čiji završni čin bi trebalo da bude konačni obračun sa Mitropolijom crnogorsko primorskom”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, bez obzira na složenost trenutnih odnosa između zvanične Crne Gore i Rusije, na sastanku predstavnika NSD-a i DNP- a sa predsjednikom Dume Sergejem Nariškinim i potpredsjednikom Sergejem Željeznjakom zaključeno je da istorijske i bratske veze naša dva naroda predstavljaju neprocjenjiv zalog koji će doprinijeti, da nakon oktobarskih izbora, ubrzo dođe do njihove normalizacije.

Send this to a friend