Politika

Ivančević: Protesti kao obračun unutar opozicionih redova

“Borba za birače je prenijeta na ulicu, sasvim u skladu sa metodom političke borbe koje su ti lideri koristili i u prošlosti”, kazao je Ivančević.

Prema njegovim riječima, Demokratski front nema drugog načina da povrati nešto od svojih birača, koje su mu, po svemu sudeći, preoteli DEMOS i stranka Alekse Bečica.

“SNP takođe nije imala izbora, sem da se nevoljno pridruži protestima, očigledno sa istim motivom”, ističe Ivančević.

Crnogorska demokratska unija je već iznijela svoj stav da je izazivanje incidenta primarni cilj ovih protesta.

“Odbijanje čelnika DF da prime dozvolu o produžetku demonstracija ukazuje da još uvijek imaju tu namjeru. Opasna je politika kojoj su potrebni incidenti”, kazao je Ivančević

S druge strane, Cdu, kao autentična crnogorska i demokratska opoziciona stranka potvrđuje svoj principijelni stav da je primarni zadatak svih političkih subjekata kojima je interes Crne Gore na prvom mjestu, da učine sve što je potrebno kako bi se održala politička stabilnost i naša zemlja – po dobijanju poziva da se pridružimo Alijansi – donijela pozitivnu odluku. 

“Pri tome, želimo da relaksiramo stranke i tzv. građanske pokrete koji opravdanu ideju o potrebi usvajanja izbornog zakonodavstva koriste kao da je njihovo “vlasništvo”, što im, kako vidimo, služi i za prozivke: imate preče brige od toga – Cdu se zalaže za demokratske izbore pošto dobijemo poziv za NATO. Naš prigovor njima je upravo u tome: oni od svojih raznorodnih i međusobno sukobljenih članova ne smiju ni da pomenu NATO! Odluku o tome ko su pravi opozicionari a ko je opozicija na riječima će donijeti građani Crne Gore. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju”, poručuje Ivančević.

 

Send this to a friend