Politika

Ivančević: Smiješno-tužna papazjanija

Saopštenje Ivančevića:

Stavovi Cdu o tom procesu, koji poprima odlike pijačnog natezanja i cjenkanja, su potvrđeni. Cijela operacija, sada je to sasvim jasno, služi jednom cilju: političkoj promociji umišljenih lidera i lažnih parlamentarnih stranaka i udruženja. Koga briga za kontrolu izbora? “Poklaše se” oko šestomjesečnih fotelja! To je tužna slika crnogorske politike, koja nam pokazuje čime se bave ti političari, koji prozivaju druge da su “sateliti” i “lažna opozicija”. Njihova lakomost na privremene ministarske funkcije je upravo smiješna. 

S druge strane su lideri Demokratskog fronta, od kojih smo nedavno čuli da i dalje mantaju o tome da treba ukinuti crnogorsku nezavisnost. To je tužno, ali i opasno. Evo ih i u Parlament pokušavaju da uđu kao da se radi o prodavnici mješovite robe! Oni žele da “mijenjaju” Crnu Goru i njene institucije tako što bi ih sve porušili. Neće moći, drugovi i gospodo! 

I jedni i drugi, svojim smiješno-tužnim ponašanjem i djelovanjem na najefikasniji način pomažu vladajućim strukturama. Ne trebaju DPS-u bolji i vjerniji sateliti i vodonoše od ovakvih političara i stranaka. Njihova galama i medijski pritisak je takav da je svako razumno i konstruktivno opoziciono djelovanje izloženo podsmjehu i prozivkama. 

Sve ovo dozvoljava vladajućoj partiji nastavljanje loše i neodgovorne politike. To je sada još lakše, jer je sva pažnja usmjerena na neozbiljno ponašanje ovakve opozicije.

 

Send this to a friend