Politika

Jasavić: Sloboda izbora ne smije se ograničavati

Jasavić je tom prilikom kazala da sve ono što ograničava slobodu izbora nije politika Pozitivne Crne Gore.

“U Crnoj Gori je još uvijek izražen problem diskriminacije. Pozitivna Crna Gora se između ostalog osnovala da bi probila barijere koje su za svako demokratsko i građansko društvo neprihvatljive. Sloboda izbora se ne smije ograničavati. Ovo društvo konačno mora da nauči da razlike postoje i da ih poštuju“, naglasila je Jasavić.

Ona je poručila predstavnicima LGBT Progresa da treba da prate svoj put slobode izbora i da u komunikaciji sa svim relevantnim subjektima podižu nivo svijesti o neophodnosti prihvatanja različitosti.

“Ovo iz razloga što sada i u buduće neke nove moguće različitosti moramo naučiti da prihvatamo na civilizovan način, što je odlika modernih i dekmokratskih društava“, naglasila je Jasavić.

Tokom razgovora sagovornici su se osvrnuli na nedavno zabranjenu tribinu i Paradu Ponosa u Nikšiću, razmijenili mišljenja po pitanju komunikacije na relaciji Uprava policije, lokalna uprava i Vlada kao i njihovoj spremnosti na primjeni Zakona i zaštiti LGBT osoba od nasilja.

“Pozitivna Crna Gora se snažno zalaže za ostvarivanje Ustavom zagarantovanih prava na slobodu udruživanja i okupljanja uz poštovanje elementarnih postavki za bezbjednost i sigurnost svih onih koji se, po različitim osnovama okupljaju s ciljem da artikulišu svoje legitimne interese”, kazala je Jasavić.

 

 

Send this to a friend