Politika

Joanikije: Ulazak u NATO imaće neželjene posljedice

Prije početka tribine, kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina građana, prikazan je film o bombardovanju tadašnje SR Jugoslavije 1999. Osim podsjećanja na žrtve i kasetne bombe sa osiromašenim uranijumom, govornici su najviše spominjali Rusiju, što je svaki put dočekano gromoglasnim aplauzom, piše Pobjeda.

“Nikad Crna Gora i Crnogorci nijesu imali zaštitu i pomoć, niti nas je iko sa zapada branio. Nikad do sada se to nije dogodilo. Jedini ko nas je branio, pomagao i štitio to je bila bratska Rusija”, kazao je vladika Joanikije.

On je istakao da NATO projekat nije u skladu sa voljom naroda, jer zašto bi, kako je rekao, silne pare trošili da bi podigli podršku naroda.

“Ako se na takav nasilnicki način, putem kupovine ljudskih duša i koristeći narodnu nesreću, pritiscima i manipulacijama podiže povjerenje, onda je jasno svima da to dobra donijeti neće ni Crnoj Gori ni NATO paktu”, poručio je Joanikije.

Na tribini su još govorili otac Mijajlo Backović iz Bratstva pravoslavne omladine, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Skup su organizovali Mirovni pokret “Ne u rat ne u NATO” iz Podgorice i Evroazijski bezbjednosni forum iz Beograda, nevladina organizacija poznata po proruskim stavovima kao i veličanju politike Slobodana Miloševića.

 

Send this to a friend