Politika

Jokić: Laži Socijaldemokrata prevazilaze očekivanja svih

On je pozvao Socijaldemokrate i svu zainteresovanu javnost da se upoznaju sa izvještajem DRI i da vide kako su sredstva za kampanju utrošena. I svi drugi izvještaji DRI su, navodi on, potvrdili da laži Socijaldemokrata prevazilaze očekivanja svih.

Saopštenje Jokića: 

Demokrate se od svog osnivanja finansiraju isključivo od donacija sopstvenih članova. Za sve vrijeme poslovanja, ni jedan jedini euro sa računa Demokrata nije podignut, što nas čini jedinstvenim, niti je jedan jedini euro prihodovan od bilo koga ko nije dio Demokrata, a kamoli da je bilo ko zlouptrijebio neki dio državnih sredstava. Tako da nam niko ništa nije dao, ne zavisimo, kao neki, od kriminalaca i tajkuna, a svoje funkcije obavljamo potpuno volonterski.

Ovo sve navodimo javnosti radi, a ne kao pokušaj pravdanja na lažne navode Socijaldemokrata. Vodeći se narodnom “Gledaj prvo ko ti zbori, a onda što ti zbori”, Socijaldemokrate ne bi zasluživale nikakav odgovor. Slučaj “Ramada” iz kojeg se jasno vidi da su zloupotrebljavali državna sredstva za partijske skupove govori sasvim dovoljno o kakvim se čuvarima javnog interesa radi. Iako u svom saopštenju bagatelišu iznos od 350€, zaboravljaju da nije bitna svota već princip, pa ko hoće da uzme na malo, uzeće i na veliko. Il možda i neće uzeti, ali će pomoći da drugi uzme. 

Podsjećamo da su članovi Socijaldemokrata bili odgovorna lica u slučaju “Limenka”. Predsjednik Socijaldemokrata, Brajović, je kao ministar unutrašnjih poslova i državne uprave izjavio da: ,,Ugovor koji je zaključila Uprava policije nije bio dostupan MUP-u, niti ga je Uprava policije dostavila radi blagovremenog postupanja, shodno obavezama i rokovima”, rugajući se cijeloj Crnoj Gori u lice. Nepostupanjem i neznanjem Ivana Brajovića stvoreni su uslovi da vlada jednog brata isplati drugom bratu deset i po miliona eura, što je cifra mnogo veća od onih 350 eura, ali stečena na istom principu. Poređena radi, deset i po miliona eura je 105 puta po 100 hiljada eura. Dovoljno za buduće kampanje partije Ivana Brajovića i njegovog koalicionog partnera i mentora.

Što se tiče našeg navodnog “lebdenja u političkom međuprostoru”, jasno nam je da Socijaldemokrate ne razumiju da se politika može voditi i van vlasti, i van ličnih interesa sa namjerom zaštite javnog interesa. Za one čija je jedina svrha postojanja participiranje u vlasti, sve mimo toga zaista izgleda kao međuprostor, dok su se oni usidrili u Vladi, u prostoru iza leđa neformalnog šefa. U ovom sistemu možemo očekivati da slučaj “Ramada”, slučaj “Limenka” i mnogi drugi slučajevi u kojima su Socijaldemokrate uključene dožive fijasko kako najavljuju, ali garantujemo da će od oktobra politika Socijaldemokrata i njihovih koalicionih partnera doživjeti fijasko, a svi slučajevi, od 350 do 10 i po miliona eura svoj sudski epilog.

Send this to a friend