Politika

Jonica: Još nije započela prava borba protiv organizovanog kriminala

Prema njenim riječima suštinski se tek sad na djelu pokazuje da su bile neophodne promjene u tužilaštvu i da su te promjene donijele proaktivniji pristup borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. 

„Međutim, ocjenu da je zaista započela prava borba protiv organizovanog kriminala i korupcije moći ćemo da damo tek nakon jasnih rezultata i stvorenom sviješću kod građana da je zakon u Crnoj Gori jednak za sve“, rekla je Jonica u intervjuu za Pobjedu. 

Jonica je između ostalog najavila da SNP najavila da neće podržati prijedlog rezolucije o NATO-u koja, prema posljednjim najavama, ima podršku 50 poslanika. 

„Stav SNP je jasan i više puta ponovljen. SNP se protivi punopravnom članstvu Crne Gore u NATO-u. Neću komentarisati stavove drugih stranaka, niti značajnu razliku između programa, priča na terenu sa građanima, priča sa stranim diplomatama. Sigurna sam da je takvu raznolikost u stavovima za kratko vrijeme teško pokriti čak i jakom medijskom podrškom. Zato nekima smeta što je stav SNP više puta i jasno i precizno prezentiran javnosti“, navela je ona.

Jonica je naglasila da će brzo sjednica Skupštine pa će biti prilika da se građani Crne Gore upoznaju sa razlikama između onog što im se govorilo ili izbjegavalo da se kaže na tu temu u predizbornoj kampanji, a što danas rade i kako na tu temu odlučuju oni koji predstavljaju njihov glas u Skupštini. 

„Činjenica da je procenat poslanika koji podržavaju pristupanje NATO-u značajno veći od procenta građana ili može se reći i obrnuto proporcionalan, čini očiglednim da je neko obmanuo birače“, istakla je Jonica.

Send this to a friend