Politika

Jonica: Nije lako Konjeviću-piše i briše ostavke, a koncentracija mu pada

„Ukoliko su te neistine posljedica pada koncentracije zbog prevelike upotrebe hemijskih sredstava tokom razbijanja narodnog protesta ispred Skupštine Crne Gore ili brige da li će sačuvati fotelju – razumjećemo ga, ali moramo reći da nas to brine. Nije dobro kad ministru unutrašnjih poslova padne koncentracija, zato što se onda može desiti da ne primijeti: da mu organizovane kriminalne grupe sa svojim pipcima u policiji pokušaju smjestiti neku sex ili drugu aferu, da mu policija bije nedužni narod,  da mu se direktor Uprave policije smije prebijanju građana…“, saopštila je Jonica.

Ona je dodala da je, iako je ministar znao da pohvali „efikasnost i profesionalizam“ policije 24. oktobra, interesantno da MUP-u treba više od mjesec da pripremi odgovore u vezi tih događaja.

„Reklo bi se – muči ih nečista savjest. U svakom slučaju, nadam se da će ministar Konjević prvo potpisati odgovore na moja pitanja, pa onda ostavku, da bih znala ko zbog odgovora treba da – odgovara.

Svako ostavlja svoj trag, pa služio kod okupatora, imperatora, ili u vremenu za koje još nijesmo sigurni kako ga okvalifikovati“, poručila je Jonica.

Jonica je istakla da se priča da je Glavni odbor DPS-a na posljednjoj sjednici hvalio ministrove aktivnosti u aktelnim događajima i da je tamo rečeno da se dobro pokazao.

„Ali, zli jezici kažu da u SDP-u smatraju da će se Konjević tek pokazati ako podnese ostavku. Zašto tako misle – vrijeme će pokazati“, istakla je Jonica.

Send this to a friend