Politika

Jovović: Vlast u Budvi nije sposobna da riješi male stvari

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Prije godinu dana, Cdu Budva je izdala saopštenje kojim smo tražili da nadležni očiste prostor oko škole “Danilo Kiš”. Naš zahtjev smo propratili brojnim fotografijama, koje su pokazivale zaista tužnu i ružnu sliku – gomile šuta i otpada, kao i neprimjereni izgled fasade same škole.

U našem saopštenju je, pored ostalog, stajalo:

“Pošto vladajuća ad hoc ‘koalicija’ u našem gradu tvrdi da je stanje redovno i regularno i da nijesu potrebni vanredni izbori, cijenimo da to znači da su gradske službe i komunalna preduzeća, koji, inače, rade sa mnogo više formalno zapošljenih nego što je to objektivno potrebno i održivo, sasvim spremni da se ažurno i odgovorno brinu o svim aspektima funkcionisanja Grada i Opštine, uključujući elementarnu čistoću prostora oko naših škola …

… pozivamo nadležne da pozovu druge nadležne i da se dogovore, pa da to hitno očiste i srede, kako bi to poprimilo izgled i povratilo funkciju uređenog školskog prostora, a ne otpada u centru metropole turizma.

Pošto  sve bude očišćeno i sređeno, a članovi i aktivisti Cdu su spremni da pomognu u ovoj akciji, podsjetićemo naše uvažene kolege iz vladajuće formacije da je našoj Budvi potrebna temeljna i ozbiljna sanacija, koja će našem gradu i opštini vratiti mogućnost da prebrodi postojeću finansijsku, organizacionu, političku i moralnu krizu.”

Kao roditelj djece školskog uzrasta ne mogu da shvatim što mogu biti razlozi da ovakvo ruglo još uvijek okružuje školu “Danilo Kiš”. Nema opravdanja za nadležne, uključujući “izgovor” da se vodi spor oko vlasništva nad zemljištem gdje se nalazi šut i otpad.

Kao kandidat za odbornika, zajedno sa kolegama iz Cdu i sa naše liste “Volimo Budvu!” poručujem da se i na ovom “malom” primjeru jasno vidi da je Budvi apsolutno neophodna promjena vlasti. Svi građani Budve imaju interes da naš grad i opštinu vodi odgovorna, stručna i efikasna uprava.

Spremni smo da preuzmemo upravljanje Budvom i da, zajedno sa građanima i sa svima koji dijele i podržavaju naš program i ideje, obnovimo Budvu i stvorimo uslove za njen razvoj.

Obnovimo Budvu, uljepšajmo Budvu, volimo Budvu!

Send this to a friend