Politika

Jušković: Pristupanjem Demosu Asanović pokušava da uništi principe stranke

“Samoproglašeni predsjednik DSJ ne prestaje da izaziva zaprepašćenje u javnosti, a posebno među članstvom i funkcionerima sopstvene stranke. Ovih dana, umjesto da Asanović obavijesti članstvo i rukovodstvo da će da je utopi u još nepostojeći Demos, Goran Danilović, čije nam svojstvo u Demosu još nije poznato, obavještava javnost da je DSJ ušla u Lekićevu partiju u osnivanju”, kaže se u saopštenju Juškovića.

Prema njegovim riječima, da nema drugog pokazatelja o političkom autoritetu i autentičnosti „predsjednikovanja“ Asanovića, taj bi bio sasvim dovoljan i slikovit, prenosi agencija MINA.

“Asanović, nelegitimni predsjednik DSJ, hoće da pogazi ono što je sa toliko entuzijazma stvarao dr Zoran Žižić i ljudi oko njega nakon otcjepljenja Crne Gore, ne bi li u toplom zagrljaju Lekića i Danilovića, a uz pokroviteljstvo ministra policije Raška Konjevića sakrio svoje nečasne radnje”, rekao je Jušković.

Kako je dodao, koliku zbunjenost izazivaju potezi Asanovića govori i činjenica da je formiranje posebnog poslaničkog kluba u Skupštini, predsjednik parlamenta Rnako Krivokapić pokušao usloviti priključenjem neregistrovanog Demosa Demokratskoj stranci jedinstva.

“Šta bi na inicijative Danilovića i Krivokapića rekao osnivač DSJ mogu samo zamisliti. Sigurno ne bi dozvolio da se bilo ko poigrava sa njegovom strankom a pogotovo da njenu budućnost određuju lica koja ne pripadaju DSJ”, dodao je Jušković.

On smatra da je suvišno i govoriti o moralnosti, a posebno o zakonitosti odluke o napuštanju Demokratskog fronta dva člana DSJ uz pomoć lažnog pečata. “Čime je poništen politički testament, odnosno riječ koju je svojim potpisom na koalicioni ugovor dao pokojni Žižić prilikom formiranja Fronta”.

“O moralu osobe koja je opljačkala svoju stranku, a time i građane suvišno je govoriti. Međutim, treba se upitati zašto Demos rizikuje dodatnu kompromitaciju, i to svog najistaknutijeg punkta, primanjem u svoje društvo problematičnog i sumnjivog poslanika Asanovića. O Asanovićevim malverzacijama svakako će biti riječi i narednih dana”, dodao je Jušković.

On je kazao da nije jasno ni zašto Konjević, pred sam kongres, daje materijala svojim oponentima da ga optuže za nezakonite radnje i miješanje u partijske poslove opozicije, “što ga svakako ne preporučuje ni kao demokratu, ni kao korektnog političara”.

“Možda odgovor treba pronaći u pretpostavci da je Asanović oduvijek bio saradnik Raškovog ministarstva, a da Demosu ta činjenica ni malo ne smeta”, zaključio je Jušković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Ovaj je kralj .
Ovaj je kralj .

Anonimni
Gost
Anonimni

Nijesam siguran da je oaj lik
Nijesam siguran da je oaj lik sa slike uopšte iz ovih krajeva .Ne izgleda mi zdravo a pametan sigurno nije inače ne bi ovako lipetao. Definitivan kraj DF-a . Nije čudo Lekiću što je pobjego daleko od ovakvih.

Anonimni
Gost
Anonimni

Medojević i Mandić sad po
Medojević i Mandić sad po ulici kupe ovakve nesrećnike ne bi li stvorili utisak da DF postoji i da ima neku snagu . Odlaskom Lekića ovaj neprirodni konglomerat se raspao . Samo je pitanje dana kad će pući između dvojice “glavnih lidera ” . Biće veselo kad se počnu prepucavati .

Anonimni
Gost
Anonimni

Otkud se sad pojavi ovaj u
Otkud se sad pojavi ovaj u prugastoj košulji. Žiićeva stranka se nije nastala nakon otcjepljenja Crne Gore nego nakon referenduma o nezavisnosti od zemljaka ovog mudraca . A prugasti je više nego smiješan .

Send this to a friend