Politika

Kacin: Proevropske snage u CG hitno da formiraju vladu

“Svaki izbori su ispit demokratije i Crna Gora se ponovo pokazala kao zemlja koja može biti primjer u regionu. Na Crnoj Gori je da sada što hitnije formira novu koalicionu vladu i da nastavi svojim putem evropskih i evroatlantskih integracija” rekao je Kacin za Pobjedu.

 On je kazao da želi svako dobro građanima, ali ,,prije svega onim političkim opcijama koje su posvećene sastavljanju buduće koalicione vlade“.

“Bilo bi dobro da se što prije desi to sa formiranjem vlade, da se potvrdi teza o Crnoj Gori kao pozitivnom primjeru drugim državama. Skoro će izbori u Makedoniji i ako vama to uspije to je primjer koji treba slijediti” rekao je on.

Kacin je saglasan sa ocjenom portparolke NATO-a, ali i evropskih institucija i OEBS-a da su izbori u Crnoj Gori bili fer i demokratski.

“Možda moj utisak nije toliko bitan, ali ono što je jako važno jeste da su nadležne međunarodne institucije, koje su kratkoročno i dugoročno pratile izborni proces, njegovu pripremu i sprovedbu, dale veoma jasnu i pozitivnu ocjenu o kvalitetu izbornog procesa”, ocijenio je Kacin.

Govoreći o ratifikaciji Pristupnog protokola, Kacin je dodao da je tu veoma bitno da se u Skupštini formira većina koja će ratifikovati Protokol.

“Mene stalno pitaju kada će Amerikanci ratifikovati Pristupni protokol. To isto pitanje bi mogli Amerikanci postaviti, tj. kada će Crna Gora ratifikovati Protokol. Očekujem da će to u Skupštini Crne Gore biti brzo završeno u dogledno vrijeme”, naveo je Kacin.

Upitan da prokomentariše pokušaj terorističkih napada u Crnoj Gori i hapšenja srpskih državljana, Kacin je kazao da je zabrinut i da treba sačekati da svi elementi istrage treba da izađu u javnost. On je pohvalio efikasnu intervenciju crnogorske Vlade u tom slučaju.Mislim je uvijek prevencija bolja od same akcije. Mislim da je Vlada Crne Gore još jednom pokazala da je posvećena budućnosti kazao je Kacin. Kacin, koji je dobar poznavalac prilika u regionu i u Crnoj Gori, je dodao da nije iznenađen izvještajima OEBS-a o finansiranju kampanje u Crnoj Gori iz inostranstva, odnosno konkretno Rusije. On kaže da nije ništa novo za NATO to što je ogroman novac iz Rusije došao za finansiranje kampanja pojedinih političkih partija iz opozicije.

“Definitivno, za nas to nije ništa novo. Nama je poznat način kako se finansiraju pojedine partije u članicama Alijanse od strane trećih država. Očigledno je da je to nešto novo za Crnu Goru, za crnogorsku javnost, koja do sada nije bila upoznata sa takvim načinom djelovanja. Iz svake takve lekcije Crna Gora može mnogo toga naučiti i sazrijevati”, zaključio je Kacin.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ja lično
Gost
ja lično

izbori su čista farsa kao iizbori su čista farsa kao i svih godina do sada. al šta tebe briga kucakš iz fotelej , legne koja stoćka svaki mjesec i briga te. nije milo kriv mi smo krivi!kolko je samo novca utrošeno sve ove godine da bi ostao na vlasti, kolko je para iz budzeta poslo na neradnike partijske.kolko je novca… Više »

oLIvera
Gost
oLIvera

Izborni su bili u potpunosti
Izborni su bili u potpunosti sprovedi po zakonu i oni su dali jasnu i pozitivnu ocjenu kvaliteta izbornog procesa , tako je demokratiskim putem je DPS dosao do pobjede i na ovim izborima je osvojim 5 mandata vise nego 2012.godine.

Inna
Gost
Inna

Sa medjunarodnih adresa
Sa medjunarodnih adresa dolaze nam pohvale za uspjesnu realizaciju izbora koji su protekli u najboljem redu i koji su potvdra da se CG zasniva na demokratskim postuplatima koje bastine i clanice EU !

98
Gost
98

Vlada ce biti formirana u
Vlada ce biti formirana u narednom periodu sa tradicionalnim partnerima koji su uvijek tu da zajedno sa DPS oforme Vladu koja ce nastaviti da u narednom cetvorogodisnjem periodu radi na ostvarivanju ciljeva kako bi CG nastavila razvojinim putem .

Cvijet
Gost
Cvijet

Izbori u CG su bili fer i
Izbori u CG su bili fer i demokratski , bili su posmatraci i domaci i sa strane tako da ne moze se dovesti u pitanje regiularnost izbornog procesa koji je uspjesno zavrsen.

belisima
Gost
belisima

Posto su manjine tas na vagi,
Posto su manjine tas na vagi, jasno je da ce stati uz DPS. Nece valjda uz opoziciju koja ih je oduvijek ponizavala?

Ananas
Gost
Ananas

Narod je na izborima izabrao
Narod je na izborima izabrao da na celu drzave budu oni koji su u prethodnom periodu povjerene im duznosti obavljali u interesu svih nas.

jovana 56
Gost
jovana 56

Izbori u CG su bili i vise
Izbori u CG su bili i vise nego fer i demokratski, samo sto opozicija ne zna da prihvati poraz!

Lopta
Gost
Lopta

Vladu ce formirati oni koji
Vladu ce formirati oni koji su dobili povjerenje naroda. A to je DPS. Opozicija moze da se buni koliko hoce, ali niko ih ne zeli na celu nase drzave.

Anonimni
Gost
Anonimni

Vlada ce se vrlo brzo
Vlada ce se vrlo brzo formirati, i nece biti problema da se nastave planovi koji su prioritet vladajucoj partiji, i buducim koalicionim partnerima.

Goranka
Gost
Goranka

Crna Gora je na ovim izborima
Crna Gora je na ovim izborima potvrdila da demokratija vlada i da su izbori koji su organizovani protekli u najboljem redu.

dankaT
Gost
dankaT

clanstvo u NATO je od kljucne
clanstvo u NATO je od kljucne vaznosti za nasu zemlju. Samo ukoliko idemo tim putem mozemo da nasu drzavu izvedemo na pravi put, a manjine ce podrzati pravu opciju i ovog puta.

megica
Gost
megica

nema brige za to.. Mnajine su
nema brige za to.. Mnajine su vec u pregovorima oko formiranja Vlade , naravno sa DPS-om, tu nema sumnje. Jer nisu oni neuki da bi bili u stanju da pruze ruku neprijatelju kao sto je DF!

Anonimni
Gost
Anonimni

Dokazali smo da mozemo mnogo
Dokazali smo da mozemo mnogo a moci cemo jos vise sad sa novom vladom bez izdajnika i uljeza.

krstinja
Gost
krstinja

Gdine Kacin Vlada ce se
Gdine Kacin Vlada ce se formirati vrlo brzo u to nema sumnje i sasvim sam sigurna da ce se proevropske snage ujediniti za stvaranje stabilne i mirne drzave.

Takica
Gost
Takica

Izbori su sprovedeni kako
Izbori su sprovedeni kako treba, na fer i demokratski nacin. A podrsku naroda su dobili oni koji su je zasluzili.

Ivanka
Gost
Ivanka

Vlada ce se brzo formirati,
Vlada ce se brzo formirati, ja u to ne sumnjam. Ali opozicija nikako nece biti dio te vlade. Ni te, ni bilo koje druge.

gigi
Gost
gigi

Ubrzo ce se vlada formirati
Ubrzo ce se vlada formirati koliko god drugi zeljeli da nam uniste drzavu i put ka NATO I EU nece uspjeti!

Djordjije
Gost
Djordjije

Naravno da treba sto prije da
Naravno da treba sto prije da se formira vlada da nastavimo prema cilju koji je zacrtan!

chivas
Gost
chivas

Nema dileme koga ce manjine
Nema dileme koga ce manjine odabrati.. Odabrace one koji su ih uvijek uvazavali i sa kojima imaju zajednicke ciljeve i ideje.. stace jos jednom u odbranu CG.

fossil
Gost
fossil

naravno da ce se Vlada brzo
naravno da ce se Vlada brzo formirati … do 10og novembra je to vec gotova stvar. ne znam kako ce to opozicija podnijeti.

Anonimni
Gost
Anonimni

Molim starog novog premijera
Molim starog novog premijera Djukanovica da odmah formira vladu i odmah razvlasti ove po dubini i sirini pocni od TVCG,a privatnim medijima naplata poreskog duga pod HITNO.Kadrove SDP ni cistacicu ostaviti…

ON
Gost
ON

Nemam šta da dodam
Nemam šta da dodam postavljenim komentarima, jedino primjedba redakciji jer ne mogu da ih lajkujem. Nije prvi put pa nije ni važno

Anonimni
Gost
Anonimni

Osim DFa i dijela DPSa,ostale
Osim DFa i dijela DPSa,ostale stranke su proevropske i patriotske,pa da vidimo što će biti

Strahinja
Gost
Strahinja

Lako mu je da priča kad
Lako mu je da priča kad Pajović nije prešao cenzus. Kad’ mačke nema…

realno
Gost
realno

Saglasan sam sa Kacinom po
Saglasan sam sa Kacinom po prvi put….Pod hitno proevropske snage na čelu sa SDPom,Demokratama,Ključem i manjinama da formiraju vlast u CG.

Velimir
Gost
Velimir

Ovo je onaj lobista Vlade
Ovo je onaj lobista Vlade Crne Gore? Uvijek sam vjerovao ljudima koji izjave daju za novac.

Send this to a friend