Politika

Kad dođu na vlast: DF nudi otpis dugova za struju, vodu i porez

Ugovor o novom početku podrazumijeva preuzimanje obaveze Demokratskog fronta za: otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju, za sva domaćinstva u Crnoj Gori, koja se odnose na primarne objekte za stanovanje; otpis dospjelih, a neizmirenih obaveza za utrošenu vodu, kao i usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada, za sva domaćinstva u Crnoj Gori, koja se odnose na primarne objekte za stanovanje.

Dalje Ugovor podarzumijeva otpis dospjelih, a neizmirenih poreskih obaveza po osnovu poreza na nepokretnosti, za sve porodične stambene objekte, koji se tretiraju kao primarni objekti za stanovanje, legalizaciju stambenih objekata, osim onih koji su na lokacijama predviđenim planovima višeg reda za izgradnju infrastrukturnih objekata od javnog interesa.  Za vlasnike čije porodice žive u nelegalno izgrađenom objektu, legalizacija će biti besplatna.  Takođe, ugovorom je predviđeno da se značajno proširi A pozitivna lista ljekova koji se izdaju na teret sredstava Fonda zdravstva.

 

„Građani Crne Gore kojima nudimo ovaj prijedlog Ugovora žrtve su vladavine korumpiranog i krađi sklonog režima“, saopštio je Mandić ocjenjujući da je njihova nemaština direktno uslovljena namjernim i štetnim potezima vladajuće elite.

Upitan koje je pokriće za taj Ugovor i da li imaju ugovor sa ustanovama koje potražuju od građana dugove za neizmirene račune ili imaju novac koji će da ulože, Nebojša Medojević kazao je da je teško procijeniti novčani, monetarni iznos ponude.

„Uglavnom, on je drastično manji nego što je ova Vlada dala garancije za bivšeg vlasnika Kombinata aluminijuma, bivšeg vlasnika Željezare, Prvu banku i kupovinu “Limenke” u Podgorici“, rekao je Medojević navodeći da neće zloupotrebljavati vlast kao Demokratska partija socijalista da bi se nekolicina ljudi bliskih vlasti enormno bogatila.

On je poručio da će vlast koristiti da ispune njihovo osnovno obećanje – da, kako su naveli, spase biološki nestanak ove nacije.

Upitan da li se ovaj Ugovor može shvatiti kao poziv građanima da do narednih izbora prestanu da plaćaju račune za struju, vodu i komunalije, Medojević je naveo da je Crna Gora privatna država u vlasništvu jednog čovjeka.

Protesti će, kako su poručili iz DF-a, podvući liniju između totalitarne prošlosti i demokratske budućnosti.

„Nikakav poziv na neplaćanje računa, nego poziv na bunt i na otpor“, kazali iz DF-a.

Send this to a friend