Politika

Kaluđerović: Zabrinut sam i kao građanin i kao poslanik

“Ja sam to pravo iskoristio. Nakon upoznavanja sa sadržajem navedenog Izvještaja Vijeća za nacionalnu bezbjednost, zabrinut sam i kao građanin Crne Gore i kao poslanik”, rekao je Kaluđerović.

On je pozvao i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu gospodina Mevludina Nuhodžića da hitno sazove sjednicu Odbora na kojoj bi se, vršeći parlamentarni nadzor nad bezbjednosnim sektorom, bavili, kako je rekao, problematikom rada Vijeća za nacionalnu bezbjednost u svijetlu njegovih ocjena, konstatacija i predloga i gledanja Vijeća na nacionalne prioritete u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala.

“Ovo posebno iz razloga što smatram da je Vijeće za nacionalnu bezbjednost dramatično izašlo iz okvira svojih zakonom utvrđenih nadležnosti u vrlo osjetljivoj oblasti”, istakao je Kaluđerović.

On traži da se na sjednicu Odbora obavezno pozovu predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost Milo Đukanović, koordinator Biroa za operativnu koordinaciju Duško Marković, ali neizostavno i VDT Ivica Stanković i Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

“Cijenim da su za najozbiljniju zabrinutost i upozorenje saznanja da je Vijeće za nacionalnu bezbjednost, čiji sastav čine Premijer, Vicepremijer, pet ministara i direktor ANB-a, krenulo da protivzakonito i vanistitucionalno realizuje svoj ogromni funkcionalni uticaj, a na tu opasnost sam upozoravao i prilikom donošenja Zakona o osnovama obavještajno-bezbjednosnog sektora prije dvije godine”, zaključio je Kaluđetović.

 

Send this to a friend