Politika

Kljajević: Mojkovac ima potencijal da postane centar sportskog turizma

Stoga, SD Mojkovac se zalaže za osnivanje Sekretarijata za sport i omladinu pri lokalnoj samoupravi, čije bi glavne aktivnosti bile pružanje usluga sportistima i rekreativcima, ustupanje na korišćenje sportskih sadržaja, te pružanje vaspitnih i obrazovnih usluga u ovoj oblasti.

“Insistiraćemo da se objedine svi postojeći sportski objekti u gradu i da se, zapošljavanjem određenog broja stručnih saradnika, novoosnovani Sekretarijat bavi efikasnim upravljanjem sportskim objektima. Ujedno, dajemo punu podršku izgradnji rekreativne zone na bivšem Jalovištu, koja će biti pješačka i biciklistička zona, međutim mi ćemo u  narednom periodu biti inicijatori izgradnje projekta za biciklističku stazu od autobuske do željezničke stanice, koja će osim lokalnog imati i turistički značaj”,  kazali su iz SD Mojkovac.

Iz te partije su kazali da planiraju i da posjete sportske kolektive u Mojkovcu, i da se, u razgovoru sa članovima i rukovodstvom, upoznaju sa glavnim problemima sa kojima se oni suočavaju, jer, kako su istakli, mora se naći rješenje da sportski klubovi opstanu i nesmetano takmiče postižući zapažene rezultate.

Send this to a friend