Politika

Ključ: Opozicija daleko jača od DPS-a

Istraživanje koje je sprovedeno za potrebe ove koalicije, pokazuje, tvrde oni, da DPS trenutno ima podršku od 37,2 odsto ispitanika, DF 14,3 odsto, Demokratska Crna Gora 7,1 odsto, SDP 4,1 odsto, BS 2,8 odsto, SD 2,2 odsto i Pozitivna 0,8 procenata. 

“DPS je na istorijiskom minimum u posljednjih 10 godina. Velika koalcija Ključ je preko 22 odsto, a DPS  je na 37 procenata. To znači da opozicija danas zajedno ima više od 10 odsto procenata od DPS. I poručujem im da za sad smo samo na 22 procenta i za sada imamo samo 10 više od njih, ali to će da raste“, poručio je Milić u Malesiji.

On je kazao da ovi izbori nijesu priča o budućnosti ni jednog političara u Crnoj Gori, već borba “da DPS nikada više ne zaduži Crnu Gori, i nikada više ne dobije vlast na praznim obećanjima“

I ovog puta je imao poruku za lidera DPS Mila Đuaknovića.

“Danas je u Plužinama, a znate kako tamo dobro prolazi. Evo, jedna poruka za njega – ako mi ne budemo imali u Malesiji tri puta više glasova, nego što ih on može napraviti u Plužinama, ja mu obećavam da seviše neću baviti politikom“, kazao je Milić.

Kandidat za poslanika Goran Danilović poručio je Tužanima “da su mnogo puta do sada vodili tuđe bitke i svađali se za tuđ račun, i da je vrijeme da to prestane“

“Ovoga puta vas pozivamo da svi zajedno pokažemo da smo zreli i slobodni građani, da odlučimo glavom i srcem, onako kako je dobro za naše potomstvo.  Nemojte da mislite da svaki put nekoj vladajućoj koaliciji treba da dokažete ljubav- ova država treba da se dokaže vama“, poručio je Danilović.

On je kazao “da se u državi DPS, ljubav prema državi utjeruje, zahtijev i traži- a ustvari ljubav prema državi se podrazumijeva“.

“U njihovoj državi je najlakše hapsiti zastave, a najteže kriminalce. A nijesu problem zastave, nijesu nikada bile. Ja se ne plašim zastava, ja se plašim ljudi koji se plaše zastava“, kazao je Danilović.

Kandidat za poslanika Dritan Abazović poručio je u Tuzima “da ako postoji neki narod u Crnoj Gori koji je prevaren, onda je to narod ovdje u Malesiji“

“I to ničijom drugom krivicom nego vašim poslanicima odavde. Skandalozno je da Milo Đukanović i Filip Vujanovbić dolaze godinama da uzimaju glasove iz Malesije šleperima, daju stalno ista obećanja, ali ne zbog vas, već da bi sačuvali svoje interese“, kazao je Abazović.

On je ocijenio “da nema budućnosti ni za jedan narod u Crnoj Gori ukoliko ne dođe do demokratske smjene vlasti“.

“I zato želim da odgovorim Đukanoviću na njegovu fašističku poruku iz Ulcinja da svaki crnogorski glas mora otići DPS-u. Ta njegova poruka je vraćanje korijenima –  jer vuk dlaku mijenja ali ćud nikada“, kazao je on.

Abazović je ima poruku za manjinske stranke.

“Dobro ste došli u našu koaliciju, ali ne možete da budete vječiti poltroni koje će neko koristiti. I nemojte da zbog kese ostanete bez bese, jer ako ostanete bez bese, ostaćete i bez kese, i što je najgore ostaćete bez tradicije i svega što je važno“, kazao je Abazović.

 

Send this to a friend