Politika

Knežević: Đukanović bi jedva dočekao ruske sankcije

Knežević i predsjednik političkog Savjeta DNP-a Predrag Bulatović razgovarali su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije sa Aleksandrom Bocan- Harčenkom šefom Odsjeka za Balkan i Aleksandrom Konuzinom, savjetnikom u Ministarstvu odbrane i bivšim ambasadorom u Srbiji. 

“Predsjednik DNP-a je govoreći o aktuelnim odnosima između Crne Gore i Rusije još jednom potencirao pogubnost odluke crnogorskog režima pridruživanju sankcijama protiv našeg istorijskog saveznika i dokazanog pokrovitelja“, saopšteno je iz DNP-a. 

Knežević je u kontekstu ove odluke posebno naglasio da bi kontra mjere Rusije i uvođenje sankcija Crnoj Gori najviše pogodile crnogorski narod, ekonomiju i turizam koji zavise od ruskih turista i daljih investicija. 

Predrag Bulatović je upoznao sagovornike sa aktuelnom poltičkom situacijom u Crnoj Gori, saopštivši stav DF-a da neće učestvovati u rekonstrukciji Vlade, koja bi u formalno pravnom smislu predstavljala nastavak koalicije Đukanović- Krivokapić. 

„Ovakav scenario potpomognut od određenih političkih subjekata iz opozicije predstavlja idealnu poziciju za Đukanovića, koji ne samo što planira još jednu izbornu krađu, već u ponuđenoj platformi eliminiše svaku mogućnost održavanja referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO“, rekao je Bulatović.

On je takođe potencirao da se nestabilna politička situacija mora odraziti i na dinamiku evropskih integracija za koje je postojao politički konsenzus, kao što je, kako je rekao, režim svojim nerazumnim odlukama već ugrozio odnose sa Rusijom. 

Send this to a friend