Politika

Knežević predložio okrugli sto, Rusi birali sagovornike

Ruska Duma objavila je ranije na svom sajtu da će danas, a kako je već izvijestila Pobjeda, organizovati okrugli sto „Crna Gora izgledi za rješavanje krize politički dijalog“ na kojem će osim predstavnika ruske parlamentarne i izvršne vlasti učestvovati i pojedini

crnogorski opozicionari. 

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, održavanje međunarodne konferencije, dan pred odluku ministarskog sastanka NATO o pozivu Crnoj Gori, Knežević je dogovorio na sastanku sa potpredsjednikom ruske Dume Sergejem Železnjakom.

Predsjednik DNP-a je, kako piše Pobjeda, na sastanku predložio održavanje međunarodne konferencije o vojnoj neutralnosti Crne Gore, dok je ruska Duma birala poželjne sagovornike iz Crne Gore.

„Predloženi spisak učesnikaje koncipiran od strane organizatora ruske Dume po njihovoj procjeni političkih subjekata koji ne podržavaju članstvo u NATO“, rekao je izvor Pobjede.

Crnogorski opozicionari će, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, danas iz prostorija Nove srpske demokratije preko video linka učestvovati na tom okruglom stolu. Početak je zakazan za 14 sati. 

Send this to a friend