Politika

Koalicija “Zdravo Berane”: Paušalne i zlonamjerne tvrdnje DPS-a

U Koaliciji “Zdravo Berane” ističu da je info bilten Opštine Berane novi vid komunikacije, čiji je cilj da javno i transparentno obavijesti javnost o aktivnostima u lokalnoj upravi. 

Saopštenje Koalicije Zdravo Berane

Saopštenje OO DPS Berane, objavljeno u medijima 23.novembra 2015 obiluje nizom neistina, na koje smo prinuđeni da reagujemo, prije svega zbog crnogorske javnosti koja može biti dovedena u zabludu.

Info bilten Opštine Berane je novi vid komunikacije, čiji je cilj da javno i transparentno obavijesti javnost o aktivnostima u lokalnoj upravi. 

U najvećem dijelu saopštenja DPS se bavi distribucijom biltena, koja je po njihovim riječima obavljena noću. Prezentacija i distribucija biltena su obavljeni preko dana, što potvrđuju i fotografije. Samoj prezentaciji koja je održana u Opštini su prisustvovali i odbornici DPS koji su se odazvali na poziv svoje Opštine. Dio biltena je podijeljen na kućne adrese, kako bi građani uz prvu jutarnju kafu mogli lijepo da započnu dan.

Primjedbe na sadržaj su takođe paušalne i zlonamjerne, pa im čak smeta i cvijeće na zelenim površinama i glavnoj ulici.  Smeta im što smo znatno uljepšali lice grada, da ne podsjeća na njihovo vrijeme punih kontejenera.

U navodno ozbiljnijem dijelu saopštenja kažu da se kitimo projektima koje su oni započeli. Velika je razlika između započetog i završenog, kao što je velika razlika između pošteno završenog posla i poslova koji se završavaju sa provizijima u privatnim džepovima. Upravo je ta „kultura“ mita i korupcije bila obilježje prethodne vlasti. 

Pominju i da su neki naši potezi predmet sudskih procesa, a ne pominju da su sve tužbe pokrenuli upravo članovi DPS po nalogu centrale. Ubjeđuju svoje članstvo da su sudovi još njihovi i da se neće suditi po zakonu, nego po stričevima,  što je još jedna značajna karakteristika njihove vlasti.  To se neće dogoditi, jer je krajnje vrijeme da se pomire sa gubitkom direktorskih i fotelja za masažu i da se posvete svom zdravlju iz ličnih sredstava, a ne budžetskih. Njihov išijas i „povrede na radu“ neće plaćati građani Berana. 

Znajući situaciju u OO DPS Berane, ne čudi nas što su iznenađeni samom pojavom transparentnog glasila, ne čudi nas ni što se ne pojavljuju na javnim mjestima, a najmanje nas čudi što nas tuže. Sve nam je jasno jer “njima je mrak i kad je dan“.

Send this to a friend