Politika

Konatar: URA podržava incijativu CDT-a

 

Kako navode u saopštenju, misija Građanskog pokreta URA je stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore u Crnoj Gori. Sve ono što smo radili u proteklom periodu ima za cilj da građani na izborima u oktobru glasaju slobodno, bez straha, pritisaka i ucjena. Nema demokratije bez poštenih izbora, a izbori ne mogu biti pošteni ukoliko DPS zloupotrebljava državne resurse, kupuje lične karte, ako sprovodi dobro uhodane mehanizme iz „afere Snimak“.

 “Upravo je formiranje Vlade izbornog povjerenja, kao proizvod Sporazuma o slobodnim i fer izborima način da se konačno i mi u Crnoj Gori izborimo za poštene izbore, koji će biti izraz slobodne volje građana. U Građanskom pokretu URA smatramo neophodnim i formiranje privremenog skupštinskog odbora koji bi imao važnu ulogu u kontroli trošenja državnih resursa, finasiranja političkih subjekata i svih ostalih obaveza iz izbornog zakonodavstva, na čiju smo se potpunu primjenu uostalom i sami kao država obavezali”, navodi član koordinacionog odbora URA Miloš Konatar.

Kako zaključuje, jaka kontrola od strane Skupštine, može da proizvede bolji i kvalitetniji rad same Vlade izbornog povjerenja, pa stoga očekujemo da podršku za formiranje privremenog skupštinskog odbora daju poslanici svih političkih subjekata u Skupštini Crne Gore, kojima je u interesu da zaista u oktobru po prvi put glasamo na slobodnim i poštenim izborima.

 

 

Send this to a friend