Politika

Koncesija za Luku Kotor ili raskid koalicije sa DPS-om

Iz LP je saopšteno da su, na danas održanoj konferenciji kod Luke Kotor, željeli da upozore na važnost dodjele koncesije opštinskom preduzeću što je, kako su kazali, gradski interes i programski priorite partije.

Popović je istakao da je od značaja i zadržavanje većinskog vlasništva Opštine u “Luci Kotor”, koje danas iznosi 57 odsto. 

LP je, kako je naveo, status tog profitablinog preduzeća gledala da podrži i u Skupštini Crne Gore. 

“Pokušali smo da izmjenama i dopunama Zakona o lukama popunimo pravni vakum kojinastao usljed nedobijanja dugoročne koncesije, ali smo imali 40 glasova za, znači falio nam je svega jedan glas”, podsjetio je Popović.

On je poručio da da bi se zalagao za raskid saradnje sa DPS na svim nivoima ukoliko se odluči da se Luci Kotor ne produži koncesija već se didjeli nekom drugom privrednom subjektu.

“Ne mogu govoriti u ime opštinskog odbora u Kotoru, ali ne vjerujem da bi iko bio za prodaju preduzeća koje donosi milionski profit godišnje.

U toj hipotetičkoj situaciji bio bih za prekid koalicije sa DPS-om na republičkom i raskid eventualnog postizbornog sporazuma na opštinskom nivou”, kazao je Popović.

On je govorio i o zalaganju liberala za rekonstrukciji kotorskog bazena u vrijeme kad odgovara “Primorcu”, izgradnji hotela, sportske sale i zaobilaznice te prerastanju odjeljenja u centar bezbjednosti što bi, kako je kazao, Kotoru obezbijedilo veće prisustvo policije i bolju bezbjednosnu situaciju.

 

Send this to a friend