Politika

Konkurs za najbolju fotografiju i video o evroatlantskim integracijama

“Na osnovu tehničke i estetske vrijednosti, uvažavajući nivo originalnosti i kreativnosti autora, kao i usaglašenost sa temom „Najbolje to možemo zajedno“, s ciljem osvrta na evroatlantski integracioni proces Crne Gore, stručni žiri će izvršiti selekciju pristiglih fotografija i video zapisa i odlučiti koji će radovi ući u uži izbor“, saopštili su organizatori konkursa.  

U sastavu stručnog žirija biće Andro Martinović, reditelj; Duško Miljanić, fotograf i Dušan Kovačević, glumac. 

Fotografije i video zapisi koji prođu selekciju od strane stručnog žirija i uđu u uži izbor, biće dostupni od subote, 5. septembra, na veb sajtovima www.spucg.ucg.ac.me, www.fdes.me, www.natomontenegro.com, na Facebook stranicama “Univerzitet Donja Gorica – Udruženje studenata“; “Studentski parlament Univerziteta Crne Gore“; “Studentski parlament Univerziteta Mediteran“; “Fakultet za državne i evropske studije“; “Sigurna budućnost“, kao i na drugim društvenim medijima.

Radovi koji uđu u uži izbor biće predstavljeni istovremeno i na izložbi koja će biti organizovana tokom septembra.

Konačni rezultati konkursa i imena autora koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto za najbolju fotografiju i video zapis biće objavljeni na veb sajtovima organizatora i drugim društvenim medijima u ponedeljak, 7. septembra u 12 sati.

Pobjednik konkursa biće nagrađen izložbom radova i studijskom posjetom Briselu. Drugoplasirani će takođe biti nagrađen izložbom radova i sa 200 eura, a trećeplasirani izložbom, a dobiće i 100 eura.

Pravila konkursa

Takmičenje je otvoreno za studente osnovnih, specijalističkih i magistarskih studija svih univerziteta i fakulteta iz Crne Gore, pri čemu jedan student ne može poslati više od pet fotografija i/ili video zapisa. 

Studenti koji žele da učestvuju na konkursu, fotografije i video zapise treba da proslijede do petka, 28. avgusta u podne, na e-mail:  [email protected], sa naznakom „Najbolje to možemo zajedno“ i navedu sledeće podatke: ime i prezime, naziv institucije u kojoj studiraju, broj telefona i naziv fotografije/video zapisa.

Fotografije i video zapisi moraju biti originalni i neobjavljivani radovi, za šta garantuju sami autori.

Tehničke specifikacije fotografije: maksimalna veličina fajla 500KB (originalni foto zapis ne smije biti manji od formata 20x30cm u 300dpi, radi budućeg štampanja i izlaganja); format za slanje na konkurs JPEG (.JPG).

Tehničke specifikacije video zapisa: format originala: HDTV, 1920×1080 px (min 1440×720 px); audio 48KHz, stereo 16bit ili 24 bit, maksimalna veličina fajla 2GB; trajanje do 60 sekundi; format za slanje na konkurs MPEG4 (.MP4). Video radove uploadovati na: www.sendspace.com (do 300MB) ili www.wetransfer.com  (do 2GB).

Organizatori zadržavaju pravo da poslate fotografije i video zapise koriste u svrhe promocije. 

Send this to a friend