Politika

Krapović: Novo dno politike u Budvi, očigledna politička korupcija

Naočigled i pod budnom pažnjom javnosti Budve i Crne Gore izabran je novi predsjednik opštine Budva, izabran onako kako i dolikuje onima koji su ga birali”, kazao je Krapović.

Ističe da je koalicija DPS-SDP-LP koja je do sada vršila vlast u Budvi i faktički raskinuta SDP-ovim zahtjevom za skraćenje mandata Skupštini opštine i LP-ovim nedolaskom na sjednicu, kao i glasanjem SDP-a protiv kandidata DPS-a. 

“Ono što posebno zabrinjava su sledeće činjenice: kandidat DPS-a je izabran glasovima DPS-a i tri bivša odborinika Pozitivne, što je očigledna politička korupcija, a na ruku u takvom nečasnom poduhvatu im je išlo to što je glasanje bilo “tajno”. Čak je jedan od tri pomenuta odbornika doveden na sjednicu pet minuta pred glasanje. Kandidat DPS-a je i pored toga morao da glasa sam sebe, kako bi bio izabran. Niko od odbornika DPS-a u trosatnoj raspravi nije uzeo učešće, niko osim Predsjenika Skupštine i predstavnika predlagača nije ni jednu jedinu riječ rekao o njihovom kandidatu, ili mu dao podršku. Mi u Demokratskoj Crnoj Gori smatramo da to govori dovoljno i o njima, i njihovom mišljenju, a svakako i o kandidatu koji tako nešto prihvata”, ističe Krapović.

On naglašava da DPS-u nije stalo do Budve.

“Da im je stalo samo do pozicija i ostajanja na vlasti po svaku cijenu, valjda u susret novim “razvojnim projektima” poput onih koji su sada predmet rada specijalnog tužilaštva”, ocijenio je Krapović.

Demokratska Crna Gora i dalje insistira na raspisavanju lokalnih izbora u Budvi jer je, ocjenjuje Krapović, to jedini spas za grad.

Ističu da je parlament Budve nedemokratski i nelegitiman, a svakako i obesčašćen postupanjem određenih odbornika koji sada sjede u njemu.

“Na drugoj strani, izvršna vlast u Budvi je kriminalna, i to nije naša ocijena, već ocijena advokata optuženih čelnika opštine, tužilaštva, kao i njihovih bivših koalicionih partnera. Demokratska Crna Gora će sa velikom pažnjom pratiti šta će DPS raditi u Budvi u sledećem periodu, kratkom periodu do lokalnih izbora, kako bi na vrijeme upozorili javnost na štetne poslove po gradjane Budve i Crne Gore koji će se sigurno nastaviti i u ovom, novom-starom aranžmanu. Obećavamo građanima da ćemo sve svoje kapacitete iskoristiti da svedemo posledice takvih odluka i postupanja vlasti DPS-a na minimum, dok na fer izborima  Budva ne dobije vlast kakvu zaslužuje”, poručuje Krapović.

Send this to a friend