Politika

Kreće maratonska sjednica: Poslanici sjutra o izboru Pajovića

Poslanik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kandidovan je za predsjednika Skupštine. Njega je na ovu funkciju predložilo 13 poslanika. 

U obrazloženju predloga se navodi da se Pozitivna, kao autentična alternativa svim političkim akterima u Crnoj Gori, dosljedno i beskompromisno zalaže za mirne i demokratske političke promjene i napredak, kako u pravcu evroatlantskih integracija, tako i u pravcu jačanja demokratskih institucija.

“Pozitivna Crna Gora insistira na miru i stabilnosti, međuetničkoj toleranciji, afirmaciji građanskog društva, vladavini prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala što je preduslov za zaštitu siromašnih i ugroženih i dijalogu kao načinu za rješavanje političkih konflikata“, kaže se u obrazloženju.

Precizira se da nakon 27 godina opozicija u Crnoj Gori učestvuje u Vladi sa jasnim ciljem – priprema i kontrola izbornog procesa, kao i sprječavanje zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe. 

“Bez dileme, ni Sporazuma između vlasti i opozicije, ni Vlade izbornog povjerenja ne bi bilo bez hrabrih, odlučnih, državničkih odluka Pozitivne Crne Gore“, navodi se u predlogu. 

Kako se ističe, ono što je potrebno Crnoj Gori i na čemu će insistirati jeste da se odgovorno i profesionalno obavljaju svi poslovi u Skupštini, kao i u Vladi izbornog izbornog povjerenja kako bi se unaprijedio izborni proces, zaštitio pravni poredak, ojačala demokratija i obezbijedio dalji napredak i razvoj. 

“Garancija za političku stabilnost jeste Darko Pajović, predsjednik Pozitivne Crne Gore koji će, nesumnjivo svojim autoritetom, kao predsjednik Skupštine dati puni doprinos nastavku evroatlanskih integracija i demokratizaciji Crne Gore“, zaključuje se u obrazloženju. 

Kandidaturu Pajovića su potpisali Azra Jasavić, Milutin Simović, Suljo Mustafić, Ljerka Dragičević, Goran Tuponja, Almer Kalač, Mićo Orlandić, Mevludin Nuhodžić, Obrad Stanišić, Ljuiđ Škrelja, Rešad Sijarić, Damir Šehović i Genci Nimanbegu.

Send this to a friend