Politika

Krivokapić: 7. oktobar simbol istorijske pobjede i hrabrosti

Prema njegovim riječima, Crna Gora je oduvijek na mjestu gdje se susrijeću različitosti, što je za malu zemlju vazda bio izazov, nekad privilegija, a nekad sudbinska prijetnja.

Ipak, kako kaže duboko vjeruje da se nikada na ovim prostorima više neće sukobiti puške, te da će pripadnici Vojske kao branioci stvarati mir i stabilnost.

“Pred vama je i velika društvena obaveza jer ste simbol patriotizma – spremni u svakom trenutku svojim životom biti na braniku domovine. Za vašu životnu misiju zaslužujete najveće poštovanje i zahvalnost građana i države čiji ustavni poredak i teritorijalni integritet budno čuvate”, ističe Krivokapić. 

Vi ste, kako je dodao, nasljednici vojske koja je prva imala svoju mirovnu misiju van domovine – na Kritu 1897. godine, kada su tada velike sile uspjele da se dogovore da samo crnogorska vojska može biti dovoljno pouzdana da stvara mi.

“Danas ste na korak do sticanja punopravnog članstva u najveći sigurnosno-bezbjednosni sistem – NATO – gdje ćete sa najrazvijenijima zajedno braniti demokratiju i promovisati vrijednosti vladavine prava i sigurnosti. Država mora brinuti o vama, jer ste njeni čuvari i za to ćete uvijek u Skupštini Crne Gore i Savjetu za odbranu i bezbjednost imati podršku.  U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam na svim uspješnim misijama, zadacima i reformi. Uz čestitku za Dan Vojske Crne Gore svim našim kćerima i sinovima van domovine želim uspješnu i prije svega bezbjednu misiju”, zaključio je u čestitki Krivokapić.

 

Send this to a friend