Politika

Krivokapić-Lohela: Skupština mjesto dijaloga i odlučivanja

Krivokapić je u Helsinkiju na 24. Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a.

“On je istakao ulogu crnogorskog Parlamenta u procesu eurotlantskih integracija kao institucije koja po ocjenama sa evropskih i regionalnih adresa slovi za najtransparentniji, najotvoreniji i politički snažan parlament”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da Finska daje iskrenu podršku našoj državi na evropskom putu, te da su aspiracije Crne Gore ka članstvu u NATO garant mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. 

“Iskazana je spremnost za jačanjem saradnje dva parlamenta, posebno u dijelu EU integracija kroz savjetodavnu i stručnu pomoć”, stoji u saopštenju.

Krivokapić i Lohela su ukazali na postojanje prostora za intenziviranje saradnje na svim poljima dvije države, posebno na ekonomskom. 

Sagovornici su se saglasili da jačanje vladavine prava otvara prostor investicijama i državu čini značajno privlačnom za investitore.

Krivokapić se zahvalio Loheli na stručnoj pomoći koju Finaska pruža Crnoj Gori u oblasti pregovaračkih poglavlja 23 i 24, kao i u oblasti obrazovanja i upravljanja granicama. 

 

Send this to a friend