Politika

Krivokapić: Na državi je da se bori i za slobodan pristup svim svetinjama

“Želim da danas, kada osvećujete crkvu svetog prepodobnog Ivana Crnojevića, koja slavi utemeljitelja prijestonog Cetinja i Cetnijskog manastira – temelja Crnogorske autokefalne crkve, u miru i duhu univerzalnih vrijednosti vjere stvorite mjesto na kojem će vjerujući imati mogućnost da ostvaruju svoje ustavno i građansko pravo slobode vjerske pripadnosti. Generacije su se borile za slobodu Crne Gore, državu koja svim svojim građanima garantuje i omogućava pravo da žive slobodu vjeroispovijesti”, piše u čestitki Krivokapića.

Na državi je, kako se dodaje, da se bori i za slobodan pristup svim svetinjama i vjerskim objektima koje su gradili naši preci, ostavivši je za neograničeno uživanje onima čija je to potreba.

“Kao i vazda, pravda će pobijediti, jer od kada je crnogorske države crkva je pripadala njenim građanima i bila njen neraskidivi dio. Samo državna imovina je svojina svih njenih građana – bez obzira kako se zvali i krstili”, piše u čestitki.

Krivokapić je, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, poželio mitropolitu Mihailu da “u novom domu živi i širi univerzalne ljudske vrline”.

Send this to a friend