Politika

Krivokapić: Očekujem brz odgovor Đukanovića, sjednica može početi i sjutra

Sjednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o leks specijalisu, izmjenama u Vladi i smjeni predsjednika Ranka Krivokapića, odgođena je do daljnjeg.

“Sada moramo imati formalni dokument o čemu će poslanici da se izjašnjavaju. Ne mogu voditi raspravu o Vladi, a ne znaju ko će biti u Vladi. Ja očekujem, ja sam optimista. Mislim da premijer ima jednu novu okolnost, ali da će on to brzo riješiti i da ćemo u toku dana dobijemo taj predlog da bi sjutra otpočeli sjednicu sa tri tačke i završili je najviše u dva dana”, kazao je Krivokapić za TVCG, a prenosi portal RTCG.

Nova okolnost je to što je i SNP premijeru dostavila listu sa imenima dva ministra koji bi učestvovali u vladi izbornog povjerenja. Iako u DPS-u očekuju da se opozicija dogovori i preda jedinstvenu listu, Krivokapić nema dilemu. Postoji, kaže, samo jedna validna lista.

“Samo su tri partije među tih 11 opozicione parije, i opozicija je ispunila svoj zadataak dostavila je jedinstvenu listu, fali jedno mjesto ali ono se da dopuniti ako treba i u toku današnjeg dana”, kazao je Krivokapić.

Ukoliko bi ipak, premijer Đukanović parlamentu dostavio prijedlog promjena u Vladi sa obojicom kandidata SNP-a, cijeli dogovor bi mogao, poručuje Krivokapić, pasti u vodu.

“Ako to neko uradi, onda je za SDP sasvim sigurno, a uvjeren sam i znam da je tako i za Demos, URU to neprihvatljivo. To je kršenje sporazuma i taj dio aktivnosti ćemo shvatiti kao nešto što je uništilo pet mjeseci prvo očekivanja javnosti, građana da mogu dobiti poštenije izbore, a onda i naših međunarodnih partnera koji su tu uložili svoj trud i vjeru”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić je za Televiziju Crne Gore prokomentarisao i poziv čelnika DF-a, da se opozicija ujedini i formira tehničku Vladu. Predsjednik Skupštine poručuje da je i Vlada izbornog povjerenja na neki način tehnička, i da bi volio da dio nje budu svi politički akteri, uključujući i Demokratski front.

“Mislim da treba spustiti stvar i pokušati da dogovorom dodjemo do rješenja. Ne treba isključiti nikoga pa ni DPS. Iako je vinovnik za ovakvo stanje, ali treba iskoristiti sva sredstva da dođe do dogovora, do sporazuma”, poručio je Krivokapić.

On se nada da će tako i biti. Ukoliko ipak ne dođe do dogovora do izražaja bi, poručuje, mogli doći vinovnici radikalnijih rješenja, što u ovom momentu nikome ne bi odgovaralo.

Send this to a friend