Politika

Krivokapić-Tarner: Izvjesno članstvo u NATO podsticaj za demokratske procese

Krivokapić je zahvalio Tarneru na ogromnom trudu koji je uložio na afirmaciji vanjskopolitičke orijentacije Crne Gore ka punopravnom članstvu u NATO.  

Krivokapić je apostrofirao da je izvjesno skoro članstvo u Alijansi podsticaj za demokratske procese u Crnoj Gori i jačanje vladavine prava.

“Bez vladavine prava i borbe protiv korupcije i kriminala na visokom nivou nema funkcionalne demokratije”, rekao je predsjednik SDP-a i dodao da će partnerstvo sa SAD-om i NATO alijansom dodatno osnaživati ove procese.

Krivokapić je informisao Tarnera o aktivnostima vezano za formiranje Vlade izbornog povjerenja koja je uspostavljena kao rezultat Parlamentarnog dijaloga vlasti i opozicije.

Krivokapić je naveo da je nepovjerenje u demokratski izborni proces razlog za zabrinutost, te da bi nastavak praksi opisanih u aferi Snimak i izvještajima Evropske komisije ugrozio političku stabilnost, a time i crnogorski put i ka EU i prema NATO.

Predsjednik PS NATO Tarner je, ističu u SDP-u, još jednom naglasio velike zasluge Krivokapića i kontinuirane napore koje je činio na promociji evroatlantskih aspiracije Crne Gore koje su rezultirale uspjehom naše zemlje i dobijanjem poziva za članstvo.

 

Send this to a friend