Politika

Krivokapić u Budvi: Misija SDP-a je da vrati slogu Crnoj Gori

Na konvenciji je izabrano 30 članova Opštinskog odbora u koji će po funkciji ući još šest.  Konvenciji je prisustvovalo i preko 40 gostiju, uključujući i goste iz lokalnih odbora partija u Budvi – Demos, URA, SNP, DF, LP Demokrate i CDU koji su se obratili skupu i poželjeli uspješan rad u budućem periodu.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da  je misija SDP-a je da vrati slogu Crnoj Gori. 

“I kada smo se žestoko razlikovali oko osnovnih političkih pitanja, mi smo bili demokrate. Socijaldemokrate koji su pružali ruke, nije nam cilj bio da pobjeđujemo, da nekoga porazimo, cilj je bio da pobjedi Crna Gora u koju smo mi vjerovali u koju, nadam se, sada svi vjeruju da je prava Crna Gora. Iako smo bili sposobni da budemo lideri u državotvornim, i u reformskim i evroatlanskim integracijama, sposobni smo da budemo i lideri u građenju evropske Crne Gore”, istakao je Krivokapić.

Lider budvanskog SDP-a Mihailo Đurović kazao je kako socijaldemokratama u prethodnih desetak godina nije bilo lako u Budvi.

“SDP u Budvi, kao politički subjekt koji je participirao u vlasti od 2005 do 2015 u periodu brojnih izazova. Svoje političko djelovanje usredsredili smo na kvalitetno učešće u radu lokalne samouprave. Upravljajući gradom u mjeri svoje političke snage trudili smo se da nađemo prve odgovore na tranzicione procese i pojave koje sa sobom nose. Smatramo da smo ostvarili mjerljive rezultate i uspjeli da spriječimo i ublažimo nekoliko ataka na javne resursa od naših partnera. Uspjeli smo da sačuvamo sebe i svoje pincipe kojima smo odani. Vjerujem da ćemo samo tako, kao odgovorni politički subjekti boreći se za narodne, ne isključivo za partijske interese, dati odlučan doprinos vraćanju povjerenja i dobrog imidža našeg gradu. Siguran sam da će poslije svih izazova SDP u Budvi biti jači, a dokaz da smo na pravom putu je i prepuna sala i odaziv članova na večerašnjoj konvenciji”, poručio je Đurović.

Potpredsjednica SDP Mirel Radić-Ljubisavljević je istakla da je za ukupan politički život Budve bilo veoma značajno što smo u periodu želje za prodajom i rasprodajom imali jak socijaldemokratski glas i odgovor, te da smo na taj način uspjeli sačuvati značajne razvojne resurse u tom gradu. 

Send this to a friend