Politika

Krušo: Raskid koalicije sa DPS-om ako se ne dogovorimo oko Instituta

Pred odbornicima novske Skupštine biće zaključci desetočlane radne grupe o ugovoru i postupku privatizacije Instituta “Simo Milošević”. Uoči sjednice predsjednik Građanske liste Izbor Dušan Radović u izjavi za Radio Antena M kaže da je stav kada je posrijedi Institut nepromijenjen.

“Protivimo se privatizaciji, jer znamo da iza toga ne stoji nikakav engleski biznismen nego Bogoljub Karić sa nekim lokalnim partnerom. Ko je taj lokalni partner ne znamo, ali se nadam da ćemo ubrzo saznati”, istakao je on. 

Radović je nedavno podnio ostavku na mjesto direktora u Agenciji za razvoj i izgradnju HN objasnivši da se ne poštuje program Izbora, principi u vršenju vlasti, da je izbor kadra neprofesionalan i netransparentan, da ima nepotizma. Stoga, kaže da je koalicija sa DPS-om u Novom pod znakom.

“Jeste, mi smo to jasno saopštili još prije nekoliko mjeseci. Ako se proda Institut nema koalicije. Prvi uslov naš, kada smo pravili koaliciju, je bio da se ne prodaje Institut, a ni to nije ispoštovano. Oko toga se rvamo od januara, do kad ćemo ne znam”, kazao je on. 

Slobodan Krušo Radović, koji je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Herceg Novom, za Antenu M kaže da je do sada sve dobro funkcionisalo u koaliciji te vjeruje da će pronaći način da se tako i nastavi.

“Mislim da će se naći najbolje rješenje oko privatizacije instituta koje će biti u interesu radnika, građana i države. Što se tiče koalicije za sada ne vidim nikakav problem, niti bilo šta što je narušava i vjerujem da će tako i ostati”, naglasio je on.

Slobodan Radović dodaje da koalicija nije neprirodna kakvom su je nazvali iz opzicije i dodaje da je Institutu potrebna kvalitetna privatizacija.

“Nijesam rekao da sam ubijeđen u kredibilnost potencijalnog  investitora, ali sam siguran da se još preispituje njegova validnost i još nijesu sagledani svi parametri da bi se donijela konačna odluka o ponuđaču da li je kompetentan i da li može odgovoriti svim zadacima”, dodao je on.

Dušan Radović je potvrdio da postoje nesuglasile u samom Izboru, a napominje da je jedan dio DPS-a tome kumovao,

“Ali ćemo to da riješimo u Izboru, ne brinem oko toga”, istakao je on. 

Danijela Đurović iz SNP-a poručila je da je današnja sjednica Skupštine “Dan D“ za Institut Igalo, ali i za trenutnu, kako je kazala, neprirodnu vladajuću koaliciju u tom gradu.

“SNP smatra da se ne smije dozvoliti privatizacija Instituta, ni po koju cijenu”, kazala je Đurović.

Podsjećamo, jedini ponuđač na tenderu za kupovinu većinskog paketa akcija Instituta “Dr Simo Milošević” je britansko-američka kompanija International Wellness Group Limited.

Javna prezentacija ponuđača održana je na zahtjev Skupštine opštine krajem aprila, ali iako najavljivana kao javna ipak nijesu mogli svi da joj prisustvuju zbog čega su je tada neki opozicioni odbornici demonstrativno napustili.

Send this to a friend