Politika

Krušo u ostavci, zatvorio tv, banka mu uzima zgradu

Po mišljenju Kruša Radovića, sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti i ne može i neće doprinijeti razvoju grada.

“Izostala je bolja sistematizacija rada i opštinske uprave i javnih preduzeća”, naglasio je on.

U Herceg Novom se, međutim, govori i o drugim razlozima, pišu Dnevne novine.

Radović je do nedavno bio uspješan biznismen, ali je sada stanje sasvim drugačije. Priča se da je zatvorio restorane koje je imao u Rimu, Moskvi i Beogradu, a nedavno je prestala da radi i njegova Televizija Boka. 

Prema saznanjima Dnevnih novina, zaposlenima u ovoj televiziji Radović je ostao dužan pet plata, a Hipotekarnoj banci nije vratio kredit u iznosu od 320.000 eura. Zbog toga je ova banka zakazala licitaciju za prodaju Krušove zgrade za 6. jun, a početna cijena je 420.000 eura.

Što se politike tiče, ostavka Radovića sve više liči na “marketinški trik, jer je on u konfliktu interesa. Ne može, naime, istovremeno biti direktor Agencije i odbornik, pa se Krušo odlučio za ovo drugo. Dnevne novine saznaju da će biti još takvih slučajeva i da će funkciju v.d. direktora Turističke organizacije napustiti Nataša Martić, ali da neće odustati od mjesta odbornika u lokalnom parlamentu.

Sasvim je izvjesno da su neslaganja u “Izboru” velika i da su osnivači ovog saveza ogorčeni na Radovićev potez. Naši izvori u “Izboru” tvrde da je do sukoba došlo jer predsjednik opštine Nikša Gojković nije želio da postavi Radovićev kadar na čelne funkcije u javnim preduzećima.

Na nedavnom skupštinskom zasijedanju, Radovića i njegove partijske kolege prozvao je Obrad Gojković, odbornik Odborničkog kluba “Za dobro Novog -demokrate Herceg Novi” koji je saopštio da je više od polovine vladajuće koalicije u konfliktu interesa.

“Ostavka Dušana Radovića ne dovodi u pitanje opstanak koalicije u Herceg Novom”, rekao za Dnevne novine predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman.

On kaže da su dobili uvjeravanja da je riječ o internim dešavanjima, koja nemaju i ne mogu imati veze sa DPS-om” .

Send this to a friend