Politika

Kusovac: Ovih dana o eventualnoj koaliciji; Mitrović: Spremni smo da razgovaramo

“U ovih dan dva trebalo bi da budu sjednice partijskih organa, Izvršnog odbora koji daje prijedlog i Opštinskog odbora koji usvaja taj prijedlog. Nije bilo razgovora sa Hrvatskom građanskom inicijativom i predstavnicima Socijaldemokrata o koaliranju. Kada obavimo unutarpartijske konsultacije izaćićemo sa konkretnim prijedlogom”, kazao je Anteni M šef Opštinskog odbora DPS-a u Tivtu Siniša Kusovac.

Prema nezvaničnim saznanjima u tivatskom DPS-u postoji raspoloženje da ipak uđu u koaliciju sa nekom partijom iako su osvojili apsolutnu vlast. 

Smatraju da bi to bio dobar potez i demokratski iskorak. 

Druge po snazi u Tivtu su Socijaldemokrate. Nosilac liste Zdravko Mitrović kazao je da je do sada bilo samo nezvaničnih kontakata sa DPS-om.

“Mi smo zaista ostvarili dobar rezultat u Tivtu, gdje smo prvi put učestvovali na izborima i to je nešto što je u ovom momentu najbitnije za našu stranku. Pošto je DPS osvojio apsolutnu vlast oni su na potezu da vide sa kim će da prave koaliciju. Ukoliko nas budu pozvali, naravno, odazvaćemo se pozivu”, istakao je Mitrović. 

16. maj krajnji je rok za održavanje sjednice Skupštine opštine na kojoj će biti verifikovani odbornički mandati novog saziva.

U odborničkim klupama biće 17 odbornika DPS- a, četiri mjesta obezbijedile su Socijaldemokrate, po dva imaju HGI, SNP, SDP i Tivatska akcija, a po jednog imaće DSS, Bokeški Forum i Arsenal za Tivat.

Send this to a friend