Politika

Lekić: Izlazimo iz pregovora ako Pozitivna bude u opozicionom timu

Formiranje užeg tima, koji se sastoji od po četiri člana vlasti i opozicije kojim će moderirati predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić dogovoreno je na sastanku lidera partija u petak.

Lekić je u intervjuu za TV Vijesti poručio da nije moguće da Pozitivna bude dio opozicionog tima i to po cijenu neučestvovanja Demosa.

On objašnjava i da bi sastav timova trebalo da bude dogovoren sjutra.

“Sastanak lidera je bio u petak, znači imali smo vikend da se pripremimo za sjutrašnji sastanak tako da ćemo vidjeti kako bi trebalo da izgledaju ti timovi. Što se tiče Pozitivne, insistiram da ta stranka ne bude u opozicionom timu. To nije oblik kažnjavanja, već normalan tok događaja nakon izglasavanja povjerenja Vlade u parlamentu u kojem je učestvovala ta partija. Dakle, moramo biti ozbiljni i poštovati norme političkog sistema i demokratije. Student bi pao na ispitu ako bi rekao da je stranka koja je glasala za povjerenje Vladi opoziciona. U ovom trenutku ona to nije, a mogla bi biti ako eventualno pokrene pitanje nepovjerenja Vladi. Dakle, po cijenu neučestvovanja Demosa nemoguće je da Pozitivna bude u opozicionom timu”, izričit je Lekić.

On dodaje da ne može uoči sastanka da govori kakav će biti konačan sastav timova koji učestvuju u pregovorima, a sve će se, navodi, izdefinisati sjutra.

“Ako sada učestvuju četiri stranke u dijalogu, one će biti članice tog tima, dakle: Demos, URA, SDP i SNP. Ukoliko dođe do pristupanja drugih članova iz opozicije, moguće da se taj tim proširi”, zaključio je Lekić.

Send this to a friend