Politika

Lekić osniva novu stranku Demos

Podsjećamo da je Miodrag Lekić prošlog četvrtka članovima Predsjedništva DF-a saopštio da napušta taj savez i najavio da će osnovati novu partiju. 

“U interesu jačanja dalje opozicione borbe protiv javno neodgovorne i nekontrolisane vlasti, a za njihovu demokratsku smjenljivost radi konstituisanja Crne Gore kao pravno uređene, javno odgovorne i ekonomski prosperitetne države, odlučio sam da nastavim samostalno političko dijelovanje koje će u isto vrijeme biti u mogućoj mjeri doprinos širokom okupljanju opozicionih snaga”, kazao je tada Lekić i dodao da nastalu situaciju u DF-u smatra i svojim neuspjehom.

Lekić je danas novinarima predstavio planove svog daljeg političkog djelovanja i najavio da će Demos biti i formalno osnovan u narednih nekoliko dana. 

On je rekao da je imao je dvije mogućnosti daljeg angažovanja nakon odlaska iz DF-a, i to da ode neku u zapadnu evropsku zemlju da radi, ali je ipak odlučio da nastavi angažovanje u Crnoj Gori.

“Demos će imati dva pravca djelovanja-zalaganje za Crnu Goru kao pravnu i dekriminalizovanu državu i objedinjavanje opozicije. Ako i pored skandala sa računima vrha Demokratske partije socijalista sve prođe nekažnjeno onda je ovo kriminalna zemlja. Druga uloga Demos-a je objedinjavanje opozicije, koliko je to moguće”, pojasnio je Lekić.

Odgovarajući na pitanje koga planira da pozove u Demos on je rekao da nijedno ime neće pominjati jer sam formira DEMOS.

“Danas sam sam u svojoj misiji. Ja ne mogu da saopštim nijedno ime jer u ovom trenutku sa mnom nije niko. Mislim da će sjutra, prekosjutra prilaziti Demos-u, što će biti dalje ne bih znao”, dodao je on.

Prema njegovim riječima ne zna da li će funkcioner Nove srpske demokratije Goran Danilović prići Demos-u. Podsjećamo da je Danilović danas podnio ostavku na mjesto šefa poslaničkog kluba DF-a.

Na pitanje da li je DF napustio jer je htio da se skloni od Nebojše Medojevića i Andrije Mandića, te da se prikloni URA-i i SDP-u Lekić je rekao da sa njima nema nikakve saradnje.

“Nikakve saradnje nema, ja se borim za smjenu vlasti, a SDP je stub vlasti. Glasali su Miomira Mugošu, Slavoljuba Stjepovića i jako smo daleko u ovom trenutku, na suprotnim smo stranama”, tvrdi Lekić.

Komentarišući optužbe Janka Vučinića da je odlaskom iz DF- a odigrao za režim Lekić je rekao da on nema nikave veze sa DPS-om i vlašću.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
hahahah
Gost
hahahah

ma glasaj ti svog Mila.cus
ma glasaj ti svog Mila.cus zemljo otvori se…A zemljo otvori se koliko nas DPS pokrade ovih 25godina.

Saki
Gost
Saki

Zanio si se Lekiću. Bez
Zanio si se Lekiću. Bez pokrića.

Anonimni
Gost
Anonimni

Cudo ces napraviti moj LekicuCudo ces napraviti moj Lekicu. Ne umijes ni ime partije smislit nego plagiras DF. A najaci su mi komentari kad nema Medojevica Mandica i ostalis sad je sve vrh. E pa vidjecemo dokle cete dogurati. Jesen sacekat necete. Jeste li vi gledali ovo cuveno predstavljanje nove partije danas, covjek tatalno pogubljen, predstavlja partiju sam. Nidje niko.… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Pa, sada, kad tu vise nema
Pa, sada, kad tu vise nema Mandica, Medojevica, Bulatovica, Kneževića, Janka Vucinica, Emila … to je vec znatan kvalitet i pomak. Zvuci primamljivo. Vidjecemo ….

Anonimni
Gost
Anonimni

Bas originalno. DEMOS je
Bas originalno. DEMOS je osnovan 1989 i znaci Demokraticna opozicija Slovenije. Kopiramo ponovo. Isto je u slucaju Pozitivne CG koja je kopirana Jankoviceva Pozitivna Slovenija. Dajte nesto sami izmisliti….

Anonimni
Gost
Anonimni

Baš me interesuje u koju biBaš me interesuje u koju bi to zapadnu zemlju otišao da radi, i šta bi radio, profesor bez doktorata; borac za demokratiju i protivnik diktature,a u svakom sistemu je našao sinekuru…Ostaje da bi pomogao!? Mlad,perspektivan,priznati intelektualac,dokazani borac protiv diktature i genocida(nije branio Miloševića i bio je protiv njegove politike…nije htio u Milovu vladu…)…..Očigledno je bavljenje… Više »

vaso
Gost
vaso

Dembos
Dembos

Grk
Gost
Grk

Adekvatniji bi naziv bio da
Adekvatniji bi naziv bio da se samo jedno jedino slovo promijeni. Ako vec ima znacenje na (staro)grckom bolje bi odgovaralo Deimos ili recimo Demon?

GrkO
Gost
GrkO

ako je Lekic demon onda idi
ako je Lekic demon onda idi dobrici Djukanovic, on ce ti dati 50e, pa ces mozda moci i sliku da mu poljubis,..

mina
Gost
mina

Bravo za Lekica.To ce biti
Bravo za Lekica.To ce biti partija bez kalkulacija ali samo sa jednim ciljem,a to je smjena ove lose vladajuce garniture.Svi mladi I obrazovani priklonice se Lekicu jer u njemu vide modernog ,evropskog covjeka,poliglotu od kojeg ce mnogo nauciti ,prije svega moralnim vrijednostima.

Primorac
Gost
Primorac

DPS – društvo mrtvih osoba…
DPS – društvo mrtvih osoba….Dead Person’s Society

Uskok
Gost
Uskok

Ima jedna stara pjesma-
Ima jedna stara pjesma-
Naš majušni brcko htjede jednom vladat, nije im’a znanja nije moga’ vladan, i neće ga narod pa nemopže vladat.
Ostavi se ćoravoga posla- svi putevi vode u RIM !

saki ch
Gost
saki ch

ja osnoivam stranku
ja osnoivam stranku semojratski preporod

Dijaspora Njemačke
Gost
Dijaspora Njemačke

I ja ću da osnujem partijuˇ”
I ja ću da osnujem partijuˇ” Dijasporska Partija Stranaca (DPS) “.u diajspori već imam sigurne glasove i to znaći imat ću najviše glasača kad u CG sve partije dobiju glasove samo iz Crne Gore.I prvo što ću uradit je Referendum da pripadnemo Njemačkoj.
Svi Problemi Crne Gore su sigurno riješeni.

NHM
Gost
NHM

Biće odlična stranka, vidi se
Biće odlična stranka, vidi se. Već ima 20 komentara na ovaj tekst. To je dobar pokazatelj. Đe god nađeš zgodno mjesto, tu stranku posadi, a stranka je blagorodna pa će da nagradi…

jednooki jack
Gost
jednooki jack

DEMOKRATSKI FRONT,DEMOKRATSKI SAVEZ,GP,NP,DUA,URA!!! cirkus
DEMOKRATSKI FRONT,DEMOKRATSKI SAVEZ,GP,NP,DUA,URA!!! cirkus

Obrad X
Gost
Obrad X

Čovjek se uči dok je živ.
Čovjek se uči dok je živ..Informacija za “ove” polupismene, poput “sumadinke” : Demos je grčka riječ i znači NAROD, od nje ( Demos Kratos) je izvedena i riječ DEMOKRATIJA..Eto, za početak si to naučila od gdina Lekića!

Anonimni
Gost
Anonimni

URA DEMOn 😀 kakva ce to
URA DEMOn 😀 kakva ce to kolacijia da budeeee,tooooop! 😀 hahahaha

Anonimni
Gost
Anonimni

Uskoro će izbori u mjesnoj
Uskoro će izbori u mjesnoj zajednici možda ima šanse.

Nikšić
Gost
Nikšić

Naprijed Lekiću! Ostao si
Naprijed Lekiću! Ostao si dosledan i veliki gospodin. Puna podrška i poštovanje!

Anonimni
Gost
Anonimni

Pokusava da nam pomogne!Ali
Pokusava da nam pomogne!Ali dzaba!

sumadinka
Gost
sumadinka

Moze li ista u CG biti
Moze li ista u CG biti originalno? Ma sve se mora prepoceti iz Srbije , pa i naziv stranke…

feGro
Gost
feGro

znaci nevjera… Covjek koji
znaci nevjera… Covjek koji je objedinio opoziciju sad je rajedinjuje da bi osnovao novu. Svi li ste na platnom spisku DPS-a sve li vam po spisku. zbog vas i vama slicnih unuci ce nam ispastati. ali neka, cudo je kosmicka pravda jer ovozemaljske se ne bojite.

Lijevo
Gost
Lijevo

Penzionerska partija možda?
Penzionerska partija možda? Sad mu ne valja SDP i Ranko a trčao je za njima svakih pola godine.
Sjedi jadan odmori malo.

Okotih
Gost
Okotih

Kakva lakrdija od čovjeka!
Kakva lakrdija od čovjeka!

Bumbar
Gost
Bumbar

Zar nije malo paradoksalno da
Zar nije malo paradoksalno da covjek koji je napustio DF osniva stranku kojoj je jedan od pravaca djelovanja objedinjavanje opozicije?!

ivan m
Gost
ivan m

Gospoče!
Gospoče!

Anonimni
Gost
Anonimni

Bez nervoze plaćeni
Bez nervoze plaćeni komentatori. Leka samo naprijed!

Anonimni
Gost
Anonimni

Čovjek od 70 godina osniva
Čovjek od 70 godina osniva stranku, i sad će da šparta po CG i osniva opštinske i mjesne odbore, da radi na terenu… Ajde, ne zamlaćujte nas profesore, nego lagano u penziju.

Toni
Gost
Toni

AKo je čovjek zdrav, normalno
AKo je čovjek zdrav, normalno čuje vidi i rasuđuje, zašto da ne. E koliko je mladih a zatucanih, glupih i nepismenih. A pritom i nevaspitanih, kao ovo ti.

Primorac
Gost
Primorac

klin se klinom izbija…mora
klin se klinom izbija…mora bit sve ko dps samo da ne budu lopovi i pobjedjujete…Znači, EU, NATO, gradjanska država procrnogorske prepoznatljivosti ajde tako da kažem..znamo svi što je to, poštovanje manjina i sve redom….DPS to izlista ali sve sje…..tako da mora isto to ali u praksi da se ostvari kvalitetno.

zoonzara
Gost
zoonzara

a sve u interesu naroda
a sve u interesu naroda
>>politika> najisplativiji biznis

Iskreni
Gost
Iskreni

DemoNs
DemoNs

Mikelig
Gost
Mikelig

Hoćemo li i mi jednu ljudi?
Hoćemo li i mi jednu ljudi? CDM – Crnogorska demokratska maragunija.

nENAd PG
Gost
nENAd PG

Podrška za ovu partiju pa da
Podrška za ovu partiju pa da sarađujete sa SDP-om kao jednom od najbolji partija u CG.

Send this to a friend