Politika

Lekić: Umjesto da položi račune, Đukanović podmeće i laže

„U tim podmetačinama prednjači lider DPS Milo Đukanović. On jednom prostačkom arogancijom, umjesto da polaže račune građanima, podmeće i napada. Složićemo se da svako onaj ko napada i ne nudi argumente protiv nekog – on laže. Ali, treba razumjeti njegovu nervozu, on je uvijek takav pred izbore, jer izbori predstavljaju  mogućnost formiranja pravne države i njemu to smeta“, poručio je on.

Lekić je kazao da zato vjeruje da će se građani Crne Gore probuditi 16. oktobra i reći  “dosta je mafijo, počinjemo ozbiljan život na bazi pravila i pravde“.

Jedan od lidera koalicije Srđan Milić kazao je da je Cetinje ekonomski najsiromašnija evropska  prijestonica, ali ljudski najbogatija prijestonica Evrope.

„Podsjetiću vas da 2002. godine Cetinje nije palo u ruke DPS-u, jer tada su na Cetinju vlast formirali LSCG i SNP. Poručujem im da Cetinje neće dobiti ni 16. oktobra, jer da nije bilo ovog grada ne bi bilo ni Crne Gore“, kazao je Milić.

On je ocijenio da DPS nije nikakva konkurencija Velikoj koaliciji Ključ. Milić je imao i poruku za lidera DPS i premijera Mila Đukanovića.

„Ti si 25 godina na vlasti u Crnoj Gori. Što će ti onda ovolika svita da te čuva?  Izađi malo da prošetaš ovim ulicama sam. Tebe ovaj narod, navodno, voli. Što će neko da te čuva ako nikome nijesi ništa nažao uradio“, poručio je Milić.

Jedan od lidera Ključa Žarko Rakčević poručio je da je Crna Gora oduvijek bila ugrožena od DPS i njihove politike.

„Kažu da DPS voli ovu državu. Ko zaključa onda cetinjsku privredu i okači tablu – Cetinje ne radi? Koji neprijatelji zaključaše i Obod, Košutu, Bojanu i Ribarstvo? Jesmo li mi ili oni? Zato oni koji vole istinski Crnu Goru neće glasati za nastavak pogubne ekonomske politike DPS-a i njihovih satelita. Ne voli se Crna Gora tako što za četiri godine povećate 40 odsto broj nezaposlenih na 40 hiljada. Ne brani se Crna Gora zatvorenima fabrikama, rasprodajom resursa i neprekidnim zaduživanjem“, istakao je Rakčević.

On je poručio DPS-u  „da njihova i njegova Crna Gora nije bila ista ni devedesetih, a nije ista ni 2016. godine“.

„Duško Marković ponovo poručuje da je Velika koalicija Ključ anticrnogorska koalicija i svaki glas toj koaliciji glas je protiv Crne Gore. A ja kažem da ni devedesetih ni danas, DPS nije na braniku Crne Gore, nego na braniku promašene politike koja uništava Crnu Goru. I zato svaki glas ovakvom DPS-u je glas za nastavak pustošenja i opšte kriminalizacije Crne Gore, a protiv oporavka naše Crne Gore“, poručio je Rakčević.

Kandidat za poslanika Goran Danilović poručio je građanima „da moraju uzeti ključ svojih sudbina u svoje ruke, jer im se više neće pružiti prilika da sami odlučuju o tome“.

„Nijesu ovo izbori između ovoga i onoga, ovo su izbori oko vašega života, oko toga kako će da živi naše najvažnije „ti“. Na nama je da im stavimo do znanja da nema sigurnog mjesta za kriminalce i lopove, i zato nam treba vaša podrška. Vaša podrška je naša snaga – naša snaga je vaš bolji život. Mi tražimo i želimo da budemo vaši portparoli. Da budemo servis građana“, kazao je Danilović.

 

 

 

 

Send this to a friend