Politika

Liberalna partija neće podržati usvajanje Lex specialisa

Oni su na sinoćnjoj sjednici partije konstatovali da je ovaj akt protivan crnogorskom i evropskom zakonodavnom sistemu ali i da direktno narušava principe Ustava Crne Gore.

“Tragično je da se potvrdila činjenica da je interes društva i građana postao predmet politikanskih kompromisa. Poslanik Liberalne partije neće podržati ovaj akt u aktuelnoj formi, osim vanredno, ako ne dođe do njegovih drastičnih promjena amandmanskim djelovanjem, za što ga je Predsjedništvo i ovlastilo. Predsjedništvo je ocijenilo da najavljena Vlada „izbornog povjerenja“ osim što nema legalitet, nema ni legitimitet građana Crne Gore i protivna je svakoj liberalno-demokratskoj tekovini i neviđena u modernom svijetu. Vladu će sačinjavati ljudi koji će faktički sa ulice ući u njen sastav, a koje građani nikada nijesu birali u bilo kojem svojstvu za svoje predstavnike. Pitanje je i da li su pojedini kandidati otvoreni protivnici države Crne Gore i koliko je dobro da takvi pojedinci obnašaju najodgovornije funkcije”, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Predsjedništvo LPCG usvojilo je i nacrt Platforme za pregovore o eventualnoj predizbornoj saradnji liberala sa političkim subjektima koji dijele identična programska načela. Platforma će u narednom periodu jasno opredijeliti poziciju Liberalne partije i oročiti mogućnost političkih pregovora sa drugim subjektima.

Liberalna partija je donijela odluku i da novčana sredstva koja su ranije opredijeljena za proslavu jubileja Dana nezavisnosti 21. maja, budu donirana u humanitarne svrhe, dok će liberali ovaj značajni jubilej simbolično obilježiti nizom akcija.

Predsjedništvo je iskazalo nezadovoljstvo rezultatom Liberalne partije na lokalnim izborima u Tivtu.

“Ti rezultati su proistekli iz višegodišnjeg nedostatka partijske infrastrukture u tom gradu. Takođe, postoji i zadovoljstvo zbog pojavljivanja dosta novih, uglavnom mladih ljudi”, zaključuje se u saopštenju LP-a.

 

 

Send this to a friend