Politika

Liberalna partija: Pronaći i kazniti lica koja su zapalila državnu zastavu u Podgorici

Djelimično oštećena zastava vijorila se samo dan nakon proslave Dana nezavisnosti, a u LPCG smatraju da ovakvi gnusni napadi na državu se ne smiju tolerisati niti se prepuštati zaboravu.

“Čekali smo da vidimo da li će se slučaj riješiti, a kako se to nije desilo, tražimo objašnjenje zašto to nije urađeno. Devetu godišnjicu od obnove nezavisnosti stanovnici Glavnog grada su na jedinstveno lijep način mogli da uživaju u proslavi ovog najznačajnijeg datuma moderne istorije Crne Gore zahvaljujući mnoštvu državnih zastava raspoređenih glavnim gradskim ulicama i trgovima. Ovaj potez nadležnih je vrijedan svake pohvale i poštovanja, jer nas čini ponosnim na naš grad i državu. Čine nas ponosnim i na mjesto koje imamo u njima i naš doprinos izgradnji i jačanju temelja novije državne nezavisnosti. Pokušaj skrnavljenja državne zastave na glavnom gradskom trgu je čin za osudu i gnušanje svih građana Glavnog grada, to je antidržavni pokušaj da se dometi koje ima grad u jačanju državnog i nacionalnog integriteta poremeti i da se povrijede naša nacionalna osjećanja”, smatraju u ovoj partiji. 

Kako su istakli, daće punu podršku da se i u narednom periodu vrši isticanje državnih zastava u svakoj ulici i na svakom trgu, na sve datume od državnog značaja, jer kako navode to je praksa u cijelom demokratskom svijetu.

 

Send this to a friend