Politika

LP: Konjević da pažljivije čita Zakon i poštuje poslanike koji ga biraju

“Isto tako, LP je šokirana ciničnim spočitavanjem narodnom poslaniku Popoviću da ne poznaje dovoljno Zakon o javnim okupljanjima, koje je direktno izrekao ministar prema poslaniku u Skupštini, najvišem predstavničkom tijelu građana, koje je i izabralo Vladu i ministra Konjevića na tu funkciju i kojem je ministar najodgovorniji. Ako, pak, ministar Konjević pažljivije pročita Zakon o javnim okupljanjima može zapaziti članove koji zabranjuju javna okupljanja najmanje 50 metara od državnih institucija ali i spomenika kulture, što je oboje u ovom slučaju prekršeno, isto tako, Zakon naglašava da se javno okupljane ne može održavati na saobraćajnim putevima niti na mjestima na kojima bi ograničio kretanje i normalno funkcionisanje većeg broja lica u dužem vremenskom periodu”, saopšteno je iz LP.

U ovoj partiji podsjećaju da je Konjević u svojoj izjavi od 24.septembra lično izjavio da će protesti DF biti odobreni od strane MUP-a i tom prilikom nije želio da “problematizuje“ da li se postavljanjem šatora na neodređeno vrijeme krše odredbe Zakona o javnom redu i miru.

Isto tako, dodaju, MUP na čijem čelu je Konjević, zabranio je proteste u drugim gradovima, a 4.oktobra ministar je to i izjavio na konferenciji za medije.

“Zaključak je dakle da ministar itekako jeste nadležan za rješavanje ove političke i parlamentarne krize koja postaje sve veći teret građanima. Činjenica da li je lično ministar Konjević ili neko od njegovih zamjenika ili službenika MUP-a stavio potpis na neko od rješenja potpuno je benigna, suština je u odgovornosti ovog resora i njegovog čelnog čovjeka. A, ukoliko Konjević zaista više nije u ulozi odgovornog za izdavanje takvih dozvola, kako je do sada sam tvrdio, poslanik liberala Popović biće spreman da se izvini ministru”, poručuju u LP.

Najzad, dodaju, ukoliko MUP nije odgovoran, neka kažu ko jeste.

“Jer Podgoričani moraju znati ko im je priredio haos u svakodnevnici. Liberalna partija, predloženom Rezolucijom pokušaće, zajedno sa drugim parlamentarnim subjektima, da razriješi ovakvu situaciju i pomogne uspostavljanju redovnog parlamentarnog života koji će se posvetiti rješavanju socijalnih, ekonomskih i egzistencionalnih problema građana Crne Gore”, poručili su u ovoj partiji.

Send this to a friend