Politika

LP: Predsjednik Skupštine treba da bude iz vladajuće koalicije

Oni su podsjetili da je poslanik LP Andrija Popović ranije predložio da na čelo Skupštine, do kraja mandata, dođe poslanik iz redova partija manjinskih naroda.

“Na taj način pokazali bi crnogorsku širinu, građanski duh i jedan od najviših državnih funkcionera bio bi predstavnik manjina. Mislimo da nije normalno i logično, uz svo dužno poštovanje prema aktuelnom kandidatu za ovu funkciju Darku Pajoviću i njegovoj partiji, da predsjednik Skupštine može biti neko ko nije dio vladajuće koalicije i većine i za koga nije jasno da li je opozicija ili je vlast”, saopšteno je iz LP-a.

Uz to, ističu, paradoksalno je da većina predlagača takvog Prijedloga rješenja budu poslanici vladajuće koalicije, bez koalicionog Sporazuma sa Pozitivnom Crnom Gorom.

“A zbog jednostranog raskida koalicionog Sporazuma od strane SDP, u januaru ove godine, smo nedavno razriješili bivšeg Predsjednika Skupštine Ranka Krivokapica. Iako moramo priznati specifičnost crnogorskog političkog trenutka, sada su gotovo svi, kako parlamentarni tako i vanparlamentarni subjekti, na crnogorskoj političkoj sceni i vlast i opozicija”, konstatovali su iz ove partrije. 

 

 

 

 

 

Send this to a friend