Politika

LPCG: Podrška SNP-a doprinosi poboljšanju nataliteta u Crnoj Gori

Kako su naveli, raduje ih činjenica da ideje i konkretne inicijative Liberalne partije dobijaju podršku u sve više političkih subjekata, kako onim koje čine vladajuću koaliciju tako i u opozicionim partijama. 

“Zato sa zadovoljstvom gledamo na prijedlog izmjena Zakona koje je poslanik Damjanović juče najavio. Kako je javnost upoznata, ovo je projekat koji Liberalna partija afirmiše i za koji se svim snagama zalaže još od 2013. godine. U tom periodu smo radili na promociji ove ideje i kroz više akcija na terenu i u komunikaciji sa građanima predstavljali šta je suština projekta nacionalnih penzija, odnosno novčanih nadokanada za majke sa troje i više đece. Često smo bili neutemeljeno osporavani pokušajima da se ova plemenita ideja predstavi kao nešto što će dovesti do problema u budžetu i fondu PIO. Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu i da je naše zalaganje za porodicu i njene vrijednosti na kraju ipak dobilo podršku i kod drugih parlamentarnih partija, što će dodatno dati na značaju i ostvarivosti ovog projekta”, naveli su iz ove partije. 

LSCG je podsjetio da su u protekle dvije godine sakupili više od 5.000 potpisa podrške građana.

“Tokom dvodecenijskog djelovanja liberala u Crnoj Gori, uvijek smo nastojali da baštinimo politiku opšteg društvenog interesa, zapostavljajući, često i na sopstvenu štetu, političke i partijske interese, zalažući se beskompromisno i bez proračuna za ideje u koje vjerujemo. Jedna od takvih ideja jeste i ova koja je dobila podršku poslanika SNP, a koja će doprinijeti temeljnom rejšavanju problema podsticanja nataliteta u Crnoj Gori”, zaključili su iz Liberalne partije. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Iva
Gost
Iva

Iako je Damjanović ukrao
Iako je Damjanović ukrao inicijativu liberalima nije važno,bitno je da se usvoji!

Send this to a friend