Politika

LPCG: Zatečeni smo i ožalošćeni zbog ubistva Borisa Nemcova

„Liberalna partija Crne Gore, kao članica ALDE saveza, izražava iskreno saučešće i punu podršku kolegama i prijateljima iz Rusije koji su dio naše velike, evropske, liberalne porodice“, saopšteno je iz LPCG.

Oni su kazali da je „iz ALDE saveza liberala Evrope saopšteno da je Rusija sinoć izgubila snažnog i hrabrog političara koji je bio istinski demokrata.

„Oni su oštro osudili brutalno ubistvo Nemcova i ocijenili da je ovo pokazatelj koliko je loša situacija i stanje stvari u Rusiji, te da je sigurnost svih ruskih demokrata pod stalnom prijetnjom. LPCG vjeruje da je ovo poruka svim demokratskim snagama u Evropi, a posebno državama u tranziciji kakva je i Crna Gora. Ovo jeste poruka da, svi zajedno, moramo još snažnije nastaviti reformske procese u našoj državi i što prije uvesti crnogorsko društvo u porodicu demokratskih država članica EU i NATO saveza, što  će u konačnom biti garant sigurnosti svih građana i građanki i njihovog prava na slobodu govora i ličnog opredjeljenja“, saopšteno je iz LPCG.

 

Send this to a friend